Елитен екип от украински снайперисти, наречен „дяволи и ангели“, унищожава висши руски командири, за да деморализира войските: „Ние работим тихо, ние сме невидими“

...
Украинските снайперисти са съсредоточени върху унищожаването на високопоставени руски цели
Коментари Харесай

Украинските снайперисти са съсредоточени върху унищожаването на високопоставени руски цели и деморализиране на войските.

Снайперистка част, тренираща близо до Бахмут, нарича себе си „дяволи и ангели“, съобщи The Wall Street Journal.

Военни експерти казват, че отстраняването на командири на единици може да предизвика безредици сред войските.

Докато украинските войски се борят да продължат през минните полета на Русия, елитен екип от снайперисти са съсредоточени върху отправянето на изстрел по един изстрел — и стратегически отблъскване на високопоставени руски военни цели.

Екипът от снайперисти се е нарекъл "дяволи и ангели", според доклад в The Wall Street Journal. Решаваща част от тяхната роля е да унищожават високопоставени руски командири и други високопоставени цели, с крайната цел да посеят шок, хаос и дезорганизация в редиците на врага.

„Ако сте събирайки се за атака и вашият лейтенант е отстранен, отрядът изпада в безпорядък“, каза военният историк и генерал-майор от армията в оставка Робърт Скейлс пред Journal. Дори убийството на лидера на малък отряд може „напълно да разстрои отряда“, добави той.

Снайперистите, които тренират близо до Бахмут, казаха на изданието, че в допълнение към своята стрелба, те се обучават да бъдат още по-неуловими в областта. „Ние работим тихо, ние сме невидими“, каза снайперист, който е известен като Фишър.

Украинските снайперисти по-рано казаха, че тяхната мисия е да тероризират и деморализират руските войски. Един снайперист, който беше тежко ранен в битка, каза пред CNN миналата седмица, че е претърпял 16 операции, само за да може да се присъедини към своя отряд на фронтовата линия в района на Запорожие.

Марк Канциан, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания, каза пред Journal "снайперистите също стават много по-важни, когато фронтовите линии се стабилизират, както стана през последните много месеци в Украйна."

Украинските снайперисти казаха, че обикновено не използват ghillie костюми, камуфлаж, често използван от западните снайперисти, за да им помогне да се слеят с околната среда, защото бяха твърде тежки, за да се разхождат с тях през бойните полета, съобщи по-рано Райън Пикрел от Insider. Снайперистите обаче казват, че предпочитат западни пушки.

Технологията за нощно виждане също е помогнала на украинските снайперисти да идентифицират и поразяват целите си, като непотвърдено видео от юни изглежда ги показва как удържат руска атака от насочвайки се към топлинни изображения на движещи се цели.

Също така през юни украински снайперист уби Владимир Андонов, член на групата Вагнер, известен с „Палача“, и един от най-известните наемни бойци на руския президент Владимир Путин.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР