Елитът на родното ветроходство вече стяга редици за предстоящата седма

...
Елитът на родното ветроходство вече стяга редици за предстоящата седма
Коментари Харесай

Елитът на родното ветроходство ще участва в Shorthanded Regatta 2023

Елитът на родното ветроходство към този момент стяга редици за идната седма по ред Shorthanded Regatta 2023, правоприемник на регата „ Самотник “.

Състезанието ще се организира в дните 6 - 8 октомври. Екипажите ще се състезават по дистанцията Варна - Балчик, Балчик - Варна.

„ Регатата е за яхти над 28 фута, които са с двучленни екипажи. Навсякъде по света присъединяване в регата от вида Shorthanded /single or double/, се смята за израз на чест, спортсменски дух и религия в личните сили и умения “, споделя юрист Стоян Киров, основател и главен уредник на събитието.

„ Влизането в този стеснен кръг от хора с особени умения да се оправят сами с провокациите на морето, метеорологията и ветроходното съревнование е привилегия, където уважението на другите не се дава, а се извоюва с държание и отношение към регатата и останалите участници в нея “, добавя Киров.
За първи път регата „ Самотник ” се организира преди съвсем 25 години. Това става по концепция на починалият Борис Ганчев. След това концепцията за такова съревнование изчезва за дълъг интервал от време. Регатата е възобновена през 2013 година по самодейност на варненският ветроходец юрист Стоян Киров, подсилен в организацията, през десетте години до в този момент от безвъзмездните доброволчески старания на съдийските екипи и помощта на „ Пристанище Варна “, Семеен кодекс „ Черно море Бриз ”, Яхт клуб „ ЛЗ яхтинг 1991 ” и Спортен клуб по ветроходство “Ултрамарин “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР