Елина Тодорова е българска студентка в IV курс с европейска

...
Елина Тодорова е българска студентка в IV курс с европейска
Коментари Харесай

Историята на Елина Тодорова, която получи европейска награда по хирургия

Елина Тодорова е българска студентка в IV курс с европейска премия по хирургия. За пътя към медицината и триумфа споделя нейният преподавател от Военномедицинска академия (ВМА) доцент доктор Ивелин Такоров.

Д-р Такоров е водещ български хирург, а Елина – предстоящ подобен.

„ Специализантите тук доста добре ме одобряват, виждам те по какъв начин пишат разнообразни научни публикации и аз по същия метод желаех да се включа в такова нещо и ми се отдаде опция в този конгрес… “, споделя студентката.

„ На всички им наподобява доста лъскава хирургията – от сериалите и филмите. Обаче като дойдат да работят по 12 часа дневно, им се вижда непостижимо и надлежно намират своето занятие в други отдели на медицината “, прецизира доктор Такоров.

Този месец Елина завоюва I място в категория „ Хирургия/устна презентация “ в 19-ото издание на Международния конгрес по медицински науки, в което тази година има близо 450 участници. Това е една от най-големите и уважавани студентски конференции в Европа.

„ Това е едно сложено положително начало на нейната кариера, само че е едно минимално изпитание на фона на това, което занапред ще постави, с цел да може да се развие като хирург. Мястото да се развие човек като хирург е тук, в операционната и зад бюрото с четене на стотиците налични учебници в днешно време “, предизвестява доцентът.

Елина печели премията си, откакто показва сполучливо комплицирана интервенция, която е следила точно в Първа клиника по коремна хирургия на Военномедицинска академия.

Елина е стажант повече от година във Военномедицинска академия. Вече е имала опция да следи и по какъв начин се оправят лекарите по време рецесия.
Елина има вяра, че бъдещето ѝ принадлежи на България.

„ Аз считам, че би трябвало да остана тук. Още когато започвах да изучавам медицина, знаех, че ще работя тук. Знам, че в един миг, както доцентът е пътувал, несъмнено и на мен това иска ми се случи. Със сигурност желая да се развъртвам тук, тъй като тук съм родена, тук са всички мои познати и не виждам смисъл да отида някъде в чужбина “, безапелационна е младата жена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР