Елина Свитолина през миналата седмица отново ни напомни за най-добрата

...
Елина Свитолина през миналата седмица отново ни напомни за най-добрата
Коментари Харесай

Серията продължава: Свитолина обезличи миналогодишна 1/2-финалистка и потегли с разгромен успех

Елина Свитолина през предходната седмица още веднъж ни подсети за най-хубавата си игра, като единствено 7 месеца след раждането на щерка си Скай съумя да назова себе си шампионка в WTA Тура, триумфирайки с купата в Страсбург. Украинката през днешния ден пък придвижи отличната си спортна форма и на Ролан Гарос, откакто на старта в шампионата имаше сложната задача да срещне миналогодишната полуфиналистка Мартина Тревизан, но по нищо не се тормози от визитката в Париж на 26-ата сложена и надви над нея след едвам 72 минути на корта - 6:2 6:2. По този бронзовата олимпийска медалистка от Токио, която е и някогашна номер три, се класира за втория стадий в конкуренцията, където ѝ следва да премери сили с квалификантката Сторм Хънтър.

Сервиращите имаха цялостен надзор над протичащото се още през цялото време на дуела, като въпреки и да виждахме известни проблясъци от страна на посрещащите тенисистки, то равенството в резултата остана непроменено. С преполовяването на дебютната част грешките от ракетата на италианката зачестиха, като тя се усещаше некомфортно при размените по диагонала от своя левичарски форхенд и това разреши на младата майка да завоюва четири следващи гейма, с цел да открие сметката си в конфликта.

С настъпването на втората част Свитолина продължи да дирижира протичащото се, като задаваше темпото в разиграванията и ловко поставяше техния край, изпълнявайки печеливша композиция. Серията ѝ от извоювани геймове пък набъбна до общо седем следващи такива за мача в нейния актив, което я изведе напред със сет и пробив задатък. Сдобила се с безапелационната преднината в резултата, то бронзовата олимпийска медалистка очевидно нямаше по какъв начин да бъде спряна по пътя към успеха в мача и даже на повторно отмъкна подаването на Тревизан, с цел да подпечата крайния си триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР