Елина Свитолина е сред най-активните украински спортисти след началото на

...
Елина Свитолина е сред най-активните украински спортисти след началото на
Коментари Харесай

Елина Свитолина: Очите ми плачат, а сърцето ми кърви


Елина Свитолина е измежду най-активните украински спортисти след началото на съветската инвазия преди няколко дни. Макар сега да е отвън рамките на родината си, тя непрекъснато търси способи да оказва помощ на своите сънародници и да притегля вниманието на света към техните премеждия.

Днес някогашната №3 в света написа прочувствено писмо до Украйна и нейните поданици, в което изрази своите усеща по отношение на протичащото се през последните дни. Свитолина даде обещание, че ще подари всички пари от наградни фондове, които завоюва през идващите шампионати, на благотворителни организации, оказващи поддръжка на потърпевшите от войната украинци.

„Писмо до моята татковина: сега съм надалеч от теб, надалеч от очите на моите близки, надалеч от моите сънародници, само че сърцето ми в никакъв случай не е било толкоз топло и цялостно с твоята психика. Трудно ми е да опиша какъв брой си специфична. За мен ти си мощна, красива и неповторима. Ти ми даде всичко и аз обичам всяка парченце от теб: културата, образованието, земите, моретата, градовете, хората. Моите хора“.

„Всеки ден се опасявам за вас. Съкрушена съм. Очите ми не стопират да плачат, а сърцето ми не стопира да кърви. Въпреки това обаче съм доста горда. Нашите хора, нашите майки, татковци, братя, сестри и деца са толкоз смели и не стопират да се борят за родината ни. Те са герои. Поемам уговорката да дава парите от наградни фондове, които ще печеля в идващите няколко шампионата, в поддръжка на армията и потребностите на цивилните, с цел да могат те да продължат да пазят страната ни“.

„Украйна, ти ни обединяваш, ти си нашата еднаквост, ти си нашето минало и бъдеще. Ние сме Украйна. Нека светът го види и ни помогне да обединим силите си, с цел да те защитим. Всички мислим и се молим за теб. Ти си постоянно с мен. Аз съм Украйна. Ние сме Украйна“ – написа бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио, като текстът е подписан с думите „Елина Свитолина, горда украинка“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР