Ели Уилсън е 25-годишно момиче от Великобритания, което успява да

...
Ели Уилсън е 25-годишно момиче от Великобритания, което успява да
Коментари Харесай

Момиче призна: Най-добрият ми приятел ме изнасили, докато бях в безсъзнание, но го вкарах в затвора

Ели Уилсън е 25-годишно момиче от Англия, което съумява да запише признанието на своя принудител Даниел Макфларън и го разгласява във виртуалното пространство, с цел да потвърди, че манипулаторите могат да бъдат и насилници.

Събитията, за които приказва Уилсън, са от интервала сред 1-ви януари и февруари 2018 година, когато тя е студентка по политология, а Макфларън учи медицина в университета в Глазгоу. По думите ѝ първото обезчестяване станало, до момента в който тя била в безсъзнание.

По информация на локални медии, Макфларън е приет за отговорен по две обвинявания за полово принуждение и през юли м.г. е наказан на пет години отнемане от независимост.



В първите часове на новата 2018 година бях изнасилена, до момента в който лежах в безсъзнание от човек, на който имах голямо доверие. След това стартира поредност от издевателства в продължение на години. Приятелите му и роднините знаеха това, само че всеки ми споделяше, че никой няма да ми повярва. Обаче сгрешиха. Той (Макфларън) посрещна новата 2023 година зад решетките, съобщи тя.

Ключова роля за наказването оказва аудио записа, който Уилсън скрито записва и по-късно разгласява в общественото пространство. В нея приятелят ѝ на процедура си признава всичко, каквото е правил с нея в последните години, което се оказва солидно доказателство в съда.

В момента Уилсън се е посветила на идеята да оказва помощ на жертвите на полово принуждение.

Никога няма да не помни това, което претърпях... то ще остане част от мен вечно. Но би трябвало да освободя болката си и това става лека-полека, когато оказвам помощ на други такива като мен, изясни младата жена.

An award-winning athlete and politics graduate, highlights how rape survivors like her are often given less support by universities than their perpetrators.
She’s calling for change on
Catch up on STV Player for the full report.
— Hannah Brown (@HannahMargBrown)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР