Eli Lilly публикува необичайно съобщение в Twitter тази седмица, пише

...
Eli Lilly публикува необичайно съобщение в Twitter тази седмица, пише
Коментари Харесай

Не, инсулинът не е безплатен: Фармацевтичната компания Eli Lilly стана жертва на хаоса в Twitter

Eli Lilly разгласява извънредно известие в Twitter тази седмица, написа списание „ Форчън “. Американският фармацевтичен колос се извини за подвеждаща обява в обществената мрежа, от профил, представящ се за формален акаунт на компанията, която гласеше: „ Развълнувани сме да обявим, че инсулинът към този момент е безвъзмезден. Компанията продава инсулин и той несъмнено не безвъзмезден.

Eli Lilly може да благодари за това неразбирателство на измененията в измененията в Twitter, въведени след придобиването на обществената мрежа от Илон Мъск за 44 милиарда $.

Майтапчии съумяха елементарно да основат „ формален акаунт “ в Twitter, включващ включва мечтаната отметка „ верифициран “, като просто заплатиха 8 $ за абонаментната услуга Twitter Blue.

Часове след подправената обява акциите на Eli Lilly паднаха с над 4%. Доколко спадът е обвързван с обявата, не е изцяло ясно, само че доста анализатори са безапелационни, че сред двете сигурно съществува връзка. Подобно развиване имаше и с акциите на aмериканската отбранителна компания Lockheed Martin, която също стана жертва на акаунт, представящ се за законен с помощта на Twitter Blue. Този профил разгласява известие, че компанията стопира продажбите на оръжия в някои страни.

Гейминг фирмите за игри Nintendo и Valve, както и видни спортисти, в това число звездата от НБА ЛеБрон Джеймс питчъра от бейзболната лига Аролдис Чапман, също станаха обект на смешки в профили, употребяващи Twitter Blue.

В петък Twitter Blue беше недосегаем в Съединени американски щати след вълната от сметки на самозванци.

Преди Мъск да поеме контрола върху платформата, сините отметки служеха за маркиране на законни сметки и се раздаваха свободно на профили, които Twitter смяташе за забележителни и надеждни.

На 5 ноември Twitter разгласи промени в услугата Twitter Blue, като уточни в актуализация на приложението си на устройствата с Apple iOS, че потребителите могат да получат синята отметка до имената си „ тъкмо като звездите, фирмите и политиците, които към този момент следват “.

Това разреши основаването на доста профили, които се показват за публични сметки на водещи компании и известни персони.

Фармацевтичните компании са изправени пред огромен напън в Съединени американски щати заради високата цена на инсулина и други медикаменти. Това бе една от водещите тематики, залегнали в Закона за понижаване на инфлацията на президента Джо Байдън. Законът лимитира месечните разноски за инсулин на 35 $ за здравноосигурени пациенти.

Eli Lilly не разяснява цените на инсулина в обявата си в Twitter, а единствено опровергава известието от подправения акаунт: „ Извинявaмe ce нa тeзи, ĸoитo ca пoлyчили пoдвeждaщo cъoбщeниe oт фaлшив aĸayнт нa Еlі Lіllу ", написа компанията в обществената мрежа.

След това последва и известие от втори подправен акаунт под името, заяви Insider. Преструвайки се също, че е формалният профил на компанията, той разгласява известие, че лекарство на компанията за диабет Humalog  към този момент коства 400 $. „ Можем да подвигаме цените, когато си желаяме и вие не можете да извършите нищо по въпроса “, се споделя в известието.

„ Ние сме надълбоко ангажирани да подсигуряваме, че пациентите и клиентите получават точна информация за нашите медикаменти. В последните дни подправени и пародийни сметки в Twitter, представящи се за Lilly, разпространиха подправена информация и ние работим за поправяне на нещата “, сподели представител на фармацевтичната компания пред „ Форчън “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР