Ели Хамби е фотограф. Санди Хейзлип е лекар. Двете са

...
Ели Хамби е фотограф. Санди Хейзлип е лекар. Двете са
Коментари Харесай

Пътуващите баби - да обиколиш света за 80 дни на 80 години

Ели Хамби е фотограф. Санди Хейзлип е доктор. Двете са най-хубави приятелки от Тексас и потвърждават, че за приключенията възрастова граница няма - 81-годишните дами обикалят света за 80 дни, пътувайки от плажовете на Бали до пустините на Египет.

Осемдесетгодишните баби стартират амбициозното си премеждие на 11 януари, съгласно блога, който двете употребяват, с цел да документират пътуванията си. Първата им спирка е място, което се изплъзва даже на доста опитни пътешественици: Антарктида. За да стигнат до най-южния континент, първо им се постанова да преминат през прохода Дрейк - известните бурни води сред южния завършек на Южна Америка и Южните Шетландски острови на Антарктида.

След това първо премеждие двете посещават 18 страни на всичките седем континента, постоянно облечени в идентични тениски. Натрупват и правилни почитатели в обществените мрежи, които се осведомят какво се случва с " пътуващите баби " в TikTok, Instagram и Фейсбук.

Пред CNN Хейзлип споделя, че се е среща с Хамби, откакто брачният партньор й почива през 1999 година " Преди гибелта си той посади семето в сърцето ми, че би трябвало да стартираме да водим внуците си на мисионерски пътувания през лятото ", споделя тя. Това я кара да потегли на здравна задача в Замбия, план, ръководен от Хамби и нейния брачен партньор в Южна Африка.

Двете жени се сближават поради общия интерес към пътуването и уговорката да дадат приоритет на неповторимите прекарвания пред комфорта и удобствата, до момента в който са в чужбина. Стават още по-близки като вдовици, откакто брачният партньор на Хамби почива през 2005 година

Хейзлип споделя, че концепцията за тяхното пътешестване поражда няколко години преди да навършват 80 години. " И по този начин, към четири години преди да навършим 80, един ден загатнах на Хамби: " Ели, не би ли било занимателно да обиколим света за 80 дни на 80 години? " "

На уеб страницата си Хамби и Хейзлип разясняват, че посвещават пътуването на починалите си съпрузи Кели и Дон. " Липсвате ни и доста бихме желали да се присъедините към нашето премеждие ", пишат те. Първоначално двете дами възнамеряват да стартират околосветското си пътешестване през 2022 година, когато са на 80 години, само че Covid малко трансформира проектите им.

През последните три месеца двете яздят камили в Египет, галят слонове в Бали, следят Северното зарево във Финландия и стигат даже до Непал. И макар провокациите, които крие едно такова дълготрайно пътешестване, най-хубавите другари споделят, че не са имали никакви разногласия.

" Всичко, което видяхме, беше прелестно, само че това, което ще помним най-вече, са хората, с които се запознахме. Срещнахме едни от най-прекрасните, най-милите и другарски настроени хора в света. Сега просто имаме другари по целия свят, които доста обичаме ", споделят двете дами.

Въпреки че Хамби и Хейзлип неотдавна са още веднъж в домовете си в Тексас, двете дами към този момент възнамеряват идващото си пътешестване. Пред CNN те споделят значим съвет към всички, които се тормозят от езиковата преграда по време на личните си завършения. " Открихме, че усмивката прави чудеса и постоянно няма потребност от какъвто ѝ да е език. "

Смелите дами също по този начин предизвикват хората да не разрешават на възрастта да ги стопира. Освен някои дребни отстъпки - като решението да не карат мотоциклет в Бали, заради опасения от рухване, те споделят, че възрастта им не е повлияла на приключенията им. Дамите разказват 81 година като " съвършената възраст " за потегляне на пътешестване. " Остаряването в действителност ви дава малко мъдрост при вземането на решения. И това е занимателната част. Мисля, че на тази възраст оценяваме толкоз доста хубостта и в действителност можем просто да я попием и да ѝ се насладим. И за двете ни това беше съвършената възраст. Толкова сме признателни. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР