Елеонора проследила жертвата си до търговски център, изчакала я да

...
Елеонора проследила жертвата си до търговски център, изчакала я да
Коментари Харесай

Осъдиха 19-годишна българка в Англия за кражба на 1000 паунда

Елеонора проследила жертвата си до търговски център, изчакала я да изтегли парите от банков клон, след което отмъкнало чантата й. Пострадалата жена разказала, че по този начин се уплашила, че по-късно се наложило да смени ключалките на входната врата на дома си.

Елеонора пристигнала във Англия два месеца преди кражбата.

Нейният юрист Хари Баймън споделил пред съда, че момичето няма желание да се връща в България и възнамерява да се откри при майка си в Лондон, откакто излежи присъдата си. Елеонора се признала за отговорна за кражбата, която се случила в края на ноември. Първоначално произнасянето на съда било забавено поради съмнения, че момичето е жертва на трафик. Проверка обаче посочила, че няма такива данни, а самата Елеонора отрекла сходни подозрения.

“Това е фрапантен случай на кражба, при която действието е осъществено за персонално полза по отношение на уязвим човек. Действията на Христова доведоха до основателни опасения и боязън у жертвата за това, че е била набелязана и следена. Пострадалата се тормозила, че някой може да употребява ключовете от вкъщи й. Затова униформени служители на реда персонално ревизираха на място, че ключалките са заменени и няма заплаха за сигурността на потърпевшата. Полицията на Северен Йоркшир няма да толерира закононарушения, ориентирани към уязвими жертви. Ще използваме всяка опция, с цел да надигнем отговорните пред правораздаването “, сподели проверяващият служител на реда Брадли Бейли.

Елеонора Христова е била разпозната от записите на охранителните камери и арестувана единствено няколко дни след кражбата. От 26 ноември тя е в ареста, написа bgvoice.

След задържането й пред полицията тя споделила, че дала част от парите на свои другари, а с останалите пари си купила облекла и платила наема си. Елеонора имала работа, като раздавала листовки, само че след ареста й е останала безработна.

Българката декларирала, че обмисля дали да се върне в България откакто излежи присъдата си, само че първо счита да посети майка си в Лондон.

Българите могат да влизат във Англия без виза като туристи или за посещаване при родственици за период до 6 месеца. Те нямат право на работа без да имат работна виза.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР