Елеонора Митрофанова е глава на мисията на Русия у нас.

...
Елеонора Митрофанова е глава на мисията на Русия у нас.
Коментари Харесай

Руската дипломатическа мисия е най-голямата у нас

Елеонора Митрофанова е глава на задачата на Русия у нас. Тя координира всички свои чиновници и дипломати. Тя знае кой посланик каква активност прави. Това сподели някогашен зам.-министър на външните работи и някогашен зам.-министър на стопанската система Милен Керемедчиев в ефира на bTV.

Изгонените съветски дипломати заемат разнообразни позиции. Тези хора са културни, търговски аташета, представители на съветските служби и са доста дейни. Според него, Митрофанова е знаела за активността на дипломатите. Руският дипломат не е измежду тях, разясни той. Изгонването на едни дипломати не значи, обаче, че няма да дойдат други на тяхно място. Голяма част от дипломатите ще бъдат сменени с други.

Ние имаме сред 10-15 дипломати в Русия. Тоест няма взаимност сред дипломатите в България и тези в Русия, добави Керемедчиев. Руската федерация има най-голяма бройка на дипломати у нас. Тя варира до към 150 индивида. Това е над 10 пъти повече от нашите дипломати в Русия, ние имаме 10-15 индивида там.
 Отзовани са 70 съветски дипломати поради връзки със службите
Отзовани са 70 съветски дипломати поради връзки със службите

Новината заяви министър председателят в оставка Кирил Петков

Припомняме, че по време на дебатите по вота на съмнение, който смъкна държавното управление, измежду виновниците за вота съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, наред с Бойко Борисов, Делян Пеевски и Слави Трифонов.

Отношенията сред Петков и Митрофанова бяха обтегнати от край време, като искри межди тях прехвърчаха да вземем за пример около да пусне съветския външен министър Сергей Лавров да премине през въздушното ни пространство и в оставка в Украйна. В края на април Петков разгласи, че чака да се направи от към посолството на Руската федерация, упълномощени у нас, както и по-симетрично посланичество в двустранните отношение.

Важно е да се означи, че на 1 април 2022 година България на Руското посолство у нас поради нерегламентирана разследваща активност. Освен това и двама чиновници на ДАНС, разследвани за шпионаж в интерес на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР