Елеонора Лилова е определена за новия председател на Държавна агенция

...
Елеонора Лилова е определена за новия председател на Държавна агенция
Коментари Харесай

Елеонора Лилова е новият шеф на ДАЗД

Елеонора Лилова е избрана за новия ръководител на Държавна организация за протекция на детето стана ясно през днешния ден от съвещание на Министерски съвет. Правителството дефинира Лилова да бъде началник на организацията.

Биографията и включва магистратура по педагогика и социология от СУ " Св. Климент Охридски " и е защитила научна степен " лекар " по ръководство на образованието в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

От пресцентъра на Министерски съвет осведомят, че новият ръководител на ДАЗД е висококвалифициран специалист и има дълготраен опит като учител. През годините на кариерното й развиване Лилова е заемала разнообразни длъжности - от начален преподавател до шеф на учебно заведение. От 2012 година е шеф на СУ " Акад. Емилиян Станев " в София.

Припомняме, в края на януари министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на досегашния ръководител на ДАЗД Офелия Кънева. Тя бе уволнена, а претекстът беше неналичието на съответни ограничения против насилието в дома за деца с увреждания " Хризантема " в Габрово.

За краткотрайно изпълняващ длъжността бешее избран доктор Валентин Димитров, заместник-председател на организацията.

В началото на юни 2016 година предходният шеф на ДАЗД Ева Жечева бе атакувана след провеждането на парламентарна Кръгла маса по въпросите на децата в риск. На нейно място бе назначена Офелия Кънева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР