Елена Йончева: съвестта ми е чиста Обвиненията на депутатката Елена

...
Елена Йончева: съвестта ми е чиста Обвиненията на депутатката Елена
Коментари Харесай

Строители искат оставката на Елена Йончева

Елена Йончева: съвестта ми е чиста

Обвиненията на депутатката Елена Йончева против строителния отрасъл са политическа офанзива. Това обявиха от Камарата на строителите в България (КСБ).

" На поредност от срещи, извършени сред управленията на КСБ и на парламентарно показаните политически сили, Камарата на строителите сложи въпроса да спре потреблението на строителния отрасъл за политически цели. " - се споделя в изказване, публикувано до медиите.

Наред с това от сектора приканват политиците да бъдат по-мъдри, изключително във връзка с посланията, които насочат към Европа.

" За страдание, протичащото се в последните дни демонстрира, че апелът на Камарата е останал нечут. Браншът е подложен на следващата популистка офанзива. Без съществуването на каквато и да е обосновка, депутатът Елена Йончева, която обявява, че в професионалния си път е била проверяващ публицист, а в този момент се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, още веднъж насочва обвинявания против строителния отрасъл. " - показват от камарата.

" Йончева, която упорства за " самостоятелна експертиза на първостепенни български пътища ", без да прецизира от кого да е самостоятелна експертизата и подвластни ли са били всички досега, твърди, че " в обществото съществува убеждението, че огромен % от сумите по публични поръчки се връщат към властта ", с което върху българските строителни компании се хвърля следващото обвиняване, че вземат участие в някакви корупционни схеми.

Ние, българските строители, заявяваме изрично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което поврежда престижа и положителното име на целия строителен отрасъл. Вносителите на настояването за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, с изключение на с следващата доза политическо говорене. " - твърдят от КСБ.

Строителите се обръщат с въпрос и към Елена Йончева дали в качеството си на публицист е провеждала следствия за осъществяването на автомагистрали и пътища при държавното управление на Сергей Станишев и упорстват, в случай че е имало такива следствия, те да им бъдат предоставени.

От браншовата организация упорстват за оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, " които стоят зад настояването за експертиза с внушението, че от българските автомагистрали се краде ".

От КСБ показват, че ще употребяват всички възможни от закона средства, с цел да защитят името на българския строител и декларират, че в случай че до 18 ноември не бъдат взети ограничения против набеждаването на работещите в бранша, от камарата ще стартират цивилен митинги. Строителите предизвестяват, че няма да позволен четиримата депутати да влязат в постройката на Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР