Елена Йончева е похарчила и получила пари, които заслужава да

...
Елена Йончева е похарчила и получила пари, които заслужава да
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Елена Йончева е похарчила пари, които са получени неправилно

Елена Йончева е похарчила и получила пари, които заслужава да бъдат обсъждани, не като закононарушение - тези пари са получени погрешно. Това сподели юрист Марин Марковски, който е юридически бранител на премиера Бойко Борисов по делото му против журналистката в ефира на БТВ.

Той разяснява втората неоправдателна присъда против министър-председателя Бойко Борисов и от Софийския градски съд. Софийски градски съд бе втората инстанция, която осъди Борисов да заплати 5000 лв. на Йончева поради думите си. Марковски посочи, че претенцията против партия ГЕРБ е била отхвърлена.

„ Премиерът Бойко Борисов не е споделил погрешни думи по адрес на журналиста и сегашен народен представител Елена Йончева ", акцентира юристът.

Думите на Борисов към Йончева са: "Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати " и "бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава ".

Марковски се закани, че решението на Софийски градски съд ще бъде обжалвано пред Върховен касационен съд. "Ще име трета инстанция ", изясни той и добави, че по делото няма строго секретна информация. В отбрана на премиера юрист Марковски изясни, че привличането на Йончева по делото КТБ е обвързвано с харчене на държавни пари.

"Това съотнесено до сумата, в случай че това го е споделил, се приближава до сумата (за която е наказан - б.р.) " витиевато изясни бранителят на премиера какво може би е имал поради.

По другото дело против някогашната кметица на регион „ Младост “, Марковски разяснява: „ Петко Дюлгеров се отхвърля от показанията си, които уличаваха Десислава Иванчева и Биляна Петрова, с аргумента за оказан напън. Това значи доста. Това е удар против прокуратурата. Дюлгеров е единственият очевидец. Когато става въпрос за наказателно дело е значимо да се потвърди тезата на обвиняването. Това става покруса. Когато се протяга ръка на истината това е закононарушение “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР