Елена Удря искала да отиде в ГърцияЗаловена е в деня,

...
Елена Удря искала да отиде в ГърцияЗаловена е в деня,
Коментари Харесай

Задържахме осъдена румънска министърка 

Елена Удря желала да отиде в Гърция
Заловена е в деня, когато удостоверили присъдата ѝ от 6 години затвор

Спипали я на ГКПП-Кулата

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която в четвъртък бе наказана дефинитивно на шест години затвор за корупция, е хваната в България.

До задържането се стигнало, откакто на 7 април в Министерство на вътрешните работи било получено незабавно искане за подпомагане от румънските полицейски управляващи. Трябвало да се локализира у нас лек автомобил “Мирцедес”, в който пътувала наказаната Елена Удря. Колата била спряна на ГКПП-Кулата. Незабавно е получена европейска заповед за арест на 48-годишната жена.

Малко преди ареста Удря била наказана дефинитивно на шест години затвор по обвинявания във взимане на рушвет и корист със служебно състояние. Удря напусна Румъния и през 2019 година преди произнасянето на окончателното правосъдно решение по същото дело, чието отменяне изиска по-късно. След това тя бе открита в Коста Рика. Според румънските прокурори през 2011 година е бил подписан контракт за услуги сред министерството на туризма, ръководено от Удря, и компания на тогавашния ръководител на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа за рекламиране на Румъния по време на публични прояви с присъединяване на известния румънски боксьор Лучиан Буте. Прокурорите настояват, че Удря е употребила известността на Буте, с цел да натрупа избирателен капитал, употребявайки два милиона евро държавни средства.
Сийка Милева, представител на основния прокурор: Българските и румънските управляващи са в непрестанен контакт


След задържането на Елена Удря българските правосъдни управляващи и техните сътрудници от Румъния са в непрестанен контакт. Това сподели през днешния ден Сийка Милева, представител на основния прокурор. Тя описа, че някогашната румънска гражданка е арестувана към 18,30 ч в четвъртък. Образувана е прокурорска кореспонденция в Окръжна прокуратурата Благоевград. Определен е и наблюдаващ прокурор, който е постановил 72-часово задържане на Елена Удря с оглед внасяне на искане за задържане в съда. Окръжният съд ще насрочи правосъдно съвещание. На Удря ще є бъде назначен преводач, в случай че не владее български език, както и юрист, в случай че няма подобен. Предаването на желаното лице би трябвало да се реализира не по-късно от 10 дни от влизането в действие на правосъдното решение. Уведомили сме румънските си сътрудници, че всичко ще бъде изпълнено в оптимално къси периоди, обясни Сийка Милева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР