Елена Удря е екстрадирана обратно в Румъния след 2 месеца

...
Елена Удря е екстрадирана обратно в Румъния след 2 месеца
Коментари Харесай

Елена Удря е екстрадирана обратно в Румъния след 2 месеца в българския арест

Елена Удря е екстрадирана назад в Румъния след 2 месеца в българския арест. Бившата румънска министърка на туризма е отведена в женския затвор “Търгшор” в четвъртък.

Там тя ще би трябвало да излежи присъда от 6 година поради корупция. Българските управляващи са предали Удря през граничния пункт Гюргево. Оттам тя била превозена от чиновници на Националната администрация на местата за отнемане от независимост до женския затвор.

Два дни преди да бъде предадена на Румъния, съдът в Страсбург е отказал да приключи европейската ѝ заповед за арест. Молбата е била подадена от Удря поради неприятните условия в пандизите в родината ѝ.

Според румънски медии Елена Удря ще бъде под карантина 21 дни, преди да бъде преместена при останалите дами в пандиза.

До предаването ѝ на Румъния се стигна след решение на Софийския апелативен съд (САС) на 10 юни. Искането за това бе отправено от Румъния по отношение на издадена Европейска заповед за арест във връзка на произнесена ефикасна присъда.

Екстрадицията ѝ бе отлагана 2 месеца, а самата Удря изиска да остане в България

Тя се стимулира с неналичието на обективен правосъден развой в родината си, както и подобаващи условия в пандиза.

На последното съвещание на САС някогашната румънска министърка изиска да направи преюдициално питане. Чрез него Удря изиска Съдът на Европейския съюз в Люксембург да се произнесе дали българският съд има доказателства, че в Румъния ще бъдат нарушени нейните човешки права. И въз основата на това решение да бъде отказана екстрадицията в родината ѝ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР