Елена Терзиева, основател на Фондация Супер бебе, е родена в

...
Елена Терзиева, основател на Фондация Супер бебе, е родена в
Коментари Харесай

Елена Терзиева от Възраждане: Инвитро процедурите трябва да бъдат безплатни

Елена Терзиева, създател на Фондация Супер бебе, е родена в гр. Русе, в многодетното семейство на инженер и счетоводителка. Има по-малки брат и сестра. Тя е Магистър по социология към СУ „ Св. Климент Охридски “ и Дипломиран Нутриционист към CSNN – Canada. Живее от 2012 година в гр. Бургас, където ражда двете си деца.

Въпреки че владее 4 езика, тя взема решение да остане в България, с цел да се бори за по-добро бъдеще на децата.

Известна сте като основател на фондация „ Супер бебе “, а в този момент сте част от гражданската квота на Възраждане в Бургас, по какъв начин внезапно решихте да се занимавате с политика?

- Дълг е на всеки български жител да се занимава с политика, тъй като единствено дружно можем да променим статуквото. А Възраждане блестящо се отличава на политическата сцена – с ясни хрумвания и експертни тактики за решение на множеството проблеми в страната. Харесва ми, че в партията са събрани доста интелигентни хора, които не са обременени политически, млади лица, надъхани да правят работа за развиването и възраждането на България. Освен това политиката е моя персонална задача, тъй като желая от сърце и душа да оказа помощ на тези 200 000 двойки с репродуктивни проблеми да осъществен фантазиите си и да прегърнат своето дете.

Говорите по този начин, все едно страната сега нищо не прави за тези двойки с репродуктивни проблеми…

- Държавата просто лимитира репродукцията, слага бариери – бариери за възраст, бариери за брой отпуснати помощи. Държава, която лишава правото на такова благополучие, да имаш бебе, от своите жители, е зла мащеха. Държава, която не разрешава инвитро процедурите в избрани интервали, прави ликвидиране по отношение на бъдещото потомство и по отношение на фантазиите на хората. Морално закононарушение е да бъдат принуждавани младите двойки да заплащат баснословни суми за инвитро, с цел да могат да се допрян до шанса за бебе. Подобно отношение към хората, искащи да родят децата си в България, основава условия за иго, тъй като тези двойки и техните фамилии са подтикнати да теглят непостижими заеми, да ипотекират или продават парцели, да задлъжняват до живот, с цел да се снабдят със своя рожба. В доста случи децата са към този момент възпитаници, а техните родители, баби и дядовци към момента „ ги изплащат “.
 Костадин Костадинов: Еврозоната е като пожизнен затвор, Слави Трифонов желае да заличи държавността ни (ВИДЕО) * Костадин Костадинов: Еврозоната е като пожизнен затвор, Слави Трифонов желае да заличи държавността ни (ВИДЕО)*
" Еврото е икономическият палач на българската стопанска система - на спестяванията, заплатите и пенсиите на българския народ. Достатъчно е да с...

Какви са вашите решение в тази сфера – репродукцията?

- Считам, че политиката на една страна би трябвало да бъде в поддръжка на хората в репродуктивна възраст, да бъде съобразена с потребностите на младите фамилии и да подтиква раждането на повече от две деца, с цел да я има въобще страната. Защото „ народ без страна може, само че страна без народ – не може да съществува “. Трябва да се основат условия, с цел да се завърнат младежите в репродуктивна възраст в България и да родят и отгледат децата в родината ни, където са техните корени. Инвитро процедурите – да бъдат безвъзмездни без условия, без възрастови ограничавания и комплицирана документи. За всяко родено дете – да се обезпечи всичко належащо за първите месеци след раждането (подобно на кутията за новородено във Финландия), без значение какъв е общественият статус на фамилията. Такава помощ би трябвало да бъде обезпечавана за всяко последващо дете, без значение от неговата последователност. Детските надбавки и помощи – да бъдат преизчислени и да дават отговор съответно на потребностите на фамилията и разноските за едно дете. В тези и други ограничения страната ще обезпечи финансово и материално успокоение за бъдещите родители, с цел да могат те да съградят по убеден метод най-смисленото благополучие в живота на индивида – многодетното семейство. Или най-малкото – да осъществен фантазията си да гушнат своята рожба, без терзания.

Каква сте вие като жена и майка?

- За мен най-ценното нещо в живота е фамилията и децата. Здравото и подкрепящо семейство ми е дало мощ и опора, с цел да последвам задачата си, а децата ми осмислят всеки мой ден. Те са освен наше продължение, а и полезност, в името на която се боря, пребивавам и мисля, какво остане след мен на този свят. Всеки ден се повеждам от мисълта за това, какво ще им оставя – не толкоз в веществен проект, а като условия за живот, обучение, морални полезности и татковина. Личните ми ползи са в региона на личностното и духовно израстване, астрологията, древността, историята на България и целия свят. Сред обичаните ми занимания са: пътуванията до антични светилища в страната ни и по света, медитация, йога, четене на книги – както художествена литература от типичен създатели, по този начин и езотерика, себепознание и себеразвитие, просвета, история и други. Спортувам от 5-годишна възраст, когато упражнявах художествена гимнастика и не преставам да упражнявам и до през днешния ден, тъй като спортът ми дава дисциплинираност, тонус и ми оказва помощ да проучвам лимита на силите си. За мен положителното физическо положение се отразява и на положителното самочувствие и стремежа в живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР