Елена Телбис влиза в ролята на млад адвокат в премиерния

...
Елена Телбис влиза в ролята на млад адвокат в премиерния
Коментари Харесай

Елена Телбис с пледоария за нуждата от справедливост в пиесата Prima Facie

Елена Телбис влиза в ролята на млад юрист в премиерния за българската сцена театър " Prima Facie " ( " Прима Фацие " - юридически термин, който значи " на пръв взор " ). Главната героиня е посветила живота си в работа на система, в която категорично има вяра. Играе единствено по разпоредбите. В един миг животът й се трансформира и същата тази система е призована от нея, с цел да въздаде правдивост. Оказва се невероятно.
Премиерата на пиесата от австралийския драматург и сценарист Сузи Милър ще бъде в две следващи вечери - на 29 и 30 март, в Регионалния център за модерни изкуства " Топлоцентрала " в София.
Във фокуса на спектакъла е търсенето на смисъл в живот без правдивост. Такъв се оказва животът на юрист Теса Енслър в хода на историята. Но тя употребява професионалния си опит, с цел да открие от кое място произтича невъзможността за заслужено правосъдие. И намира храброст да се изправи пред всички и да приказва.
" От години слушаме по какъв начин по значимите въпроси " би трябвало да се приказва ". Говорим. Промяна отново няма. Тогава, може би, с изключение на да приказваме, би трябвало да стартираме и да действаме. Защото имаме потребност от правдивост. На пръв взор я има. Но единствено на пръв взор ", написа в анотацията на " Prima Facie " Елена Телбис. Актрисата е и главният мотор зад пиесата. Консултант е Светлана Янчева, превод - Радослав Петкашев, сценографията и костюмите са на Ванина Цандева, авторка на графичния дизайн е Теодора Симова, а фотограф на фотосите за плаката е Павел Червенков. Продуцент е " База Х ", разпространяване и реклама - Artvent.
" Prima Facie " е дебют и за авторката Сузи Милър на " Бродуей " и в " Уест енд ". Преди да стартира да се занимава с драматургия, тя е работила като юрист и се е сблъсквала от първо лице с това по какъв начин законът се употребява против дами, които са жертви на полови закононарушения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР