Елена Рибакина записа 13-а поредна победа и се класира на

...
Елена Рибакина записа 13-а поредна победа и се класира на
Коментари Харесай

Рибакина се справи и с Пегула за 13-а поберан победа

Елена Рибакина записа 13-а поредна победа и се класира на край на Мастърс шампионата в Маями. Състезаващата се за Казахстан тенисистка отстрани Джесика Пегула със 7-6 (3), 6-4.

Световната №7 е спечелила последните си пет мача против съпернички от топ 3. Две от успехите пристигнаха в Индиън Уелс, когато по пътя към купата Рибакина изхвърли първата в ранглистата Ига Швьонтек и подгласничката й Арина Сабаленка.

Срещу Пегула не бе по никакъв начин елементарно за казахстанката. Тя изостана и в двата сета, а при 2-2 в тайбрека на първия заваля дъжд, което докара до спиране. Рибакина обаче завоюва частта при завръщането и усъвършенства салдото си на 7-0 в тайбреците този сезон.

Последва по-дълга пауза, тъй като продължи да вали, шампионката от Уимбълдън изостана с 2-4, само че съумя да стигне до поврат в сета и да реализира чиста победа.

Елена Рибакина чака победителката от мача Петра Квитова – Сорана Кърстя.

Чехкинята стигна до полуфиналите на Мастърс шампионата в Маями за пръв път в кариерата си, след триумф над международната №18 Екатерина Александрова с 6-4, 3-6, 6-3. Чехкинята бе в сложна обстановка, откакто загуби втория сет и бе изправена пред брейкпойнт в третия, само че в последна сметка доста по-големият ѝ опит наклони везните в нейна изгода и тя се подреди измежду най-хубавите четири във Флорида в 13-ото си присъединяване в шампионата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР