Елена Рибакина спечели за първи път в кариерата си турнира

...
Елена Рибакина спечели за първи път в кариерата си турнира
Коментари Харесай

Елена Рибакина спечели турнира в Рим

Елена Рибакина завоюва за първи път в кариерата си шампионата в Рим. Поставената под номер 7 Рибакина надви над 30-ата в схемата Анхелина Калинина. Украинката губеше с 4-6 и 0-1, когато се отхвърли поради травма на лявото бедро..

Състезаващата се за Казахстан московчанка навакса закъснение от 1-3 гейма, с цел да стигне до поврат в първия сет. Тя проби в шестия и в десетия гейм. После поведе с 1-0 във втората част и Калинина се отхвърли.

„ Щастлива съм от купата, само че не и от метода, по който приключи финалът. Анхелина реализира страхотни резултати тук, мина през доста тежки борби. Радвам се за нейния напредък. Надявам се, че ще успее да продължи по същия метод. Жалко е, че не съумя да довърши мача. Надявам се да не е нещо съществено “, разяснява Елена Рибакина.

Тя завоюва пета купа в кариерата си и втора от сериите WTA 1000 за сезона след. С успеха тя си подсигурява и нанагорнище до рекордната четвърта позиция в международната класация.

Тя е шестата жена след 2009 година, спечелила огромна купа на всяка настилка. Преди нея това реализираха Серина Уилямс, Петра Квитова, Симона Халеп, Гарбине Мугуруса и Ашли Барти.

Калинина също си обезпечи рекордно класиране в ранглистата – от на следващия ден тя ще заеме 25-ото място.  „ Бях на ръба на физическите си благоприятни условия, изключително през днешния ден. Започнах добре, само че след 2-3 гейма просто усещах, че не мога повече. Опитах, само че беше безусловно невероятно. Все отново съм горда от постигнатото през последните две седмици. Борих се при всевъзможни резултати, при всевъзможни обстановки против разнообразни съпернички и метеорологични условия “, сподели украинката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР