Елена Рибакина се класира за първи път за финала на

...
Елена Рибакина се класира за първи път за финала на
Коментари Харесай

Рибакина стигна финала на турнира в Рим

Елена Рибакина се класира за първи път за финала на мощния шампионат в Рим. Шампионката от Уимбълдън надделя над победителката на през 2017 година Елена Остапенко. Рибакина се оправи след 6-2, 6-4 за час и половина на корта.

Състезаващата се за Казахстан московчанка стартира мощно и поведе с 5-1, след което взе първия сет. Във втората част Остапенко усъвършенства играта си и дръпна с 4-1. При 4-2 и 15:40 при сервис на латвийката обаче заваля и срещата беше прекъсната. В доиграването на Рибакина даде още единствено четири точки на съперничката си и победи.

„ Не започнах добре втория сет. Енергията ми спадна, а и подаването ми се изгуби. Не беше елементарно. В същото време тя направи няколко положителни удара, няколко солидни сервиса. Това промени нещата. В същото време знаех, че разликата е единствено един пробив, тъй че трябваше да остана съсредоточена и да продължа да се боря за всяка точка “,  коментира Рибакина.

С триумфа тя си подсигурява нанагорнище до рекордното в кариерата си пето място в международната класация. Ако вземе купата тя ще стигне даже четвъртата позиция.

Нейна съперничка на финала е Алхелина Калинина. Украинката се оправи с Вероника Кудерметова  след 7-5, 5-7, 6-2. „ Тя е работила с сегашния ми треньор. Имаме положителни взаимоотношения, поддържаме се. Радвам се, че двете сме на финала “,  коментира Рибакина.

Калинина за първи път ще играе за трофей в сериите WTA 1000. С положителната си серия в Рим тя си подсигурява нанагорнище до рекордното за нея 25-о място в света.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР