Елена Рибакина продължава към осминафиналната фаза на WTA 1000 надпреварата

...
Елена Рибакина продължава към осминафиналната фаза на WTA 1000 надпреварата
Коментари Харесай

Тъжен край: Световната №57 се контузи още в първия гейм и прати Рибакина на 1/8-финал в Рим

Елена Рибакина продължава към осминафиналната фаза на WTA 1000 конкуренцията в Рим, след като 57-ата в света Анна Калинская трябваше да се откаже от днешната им среща прибързано. Преди по-малко от месец рускинята нанесе проваляне на международната №6, елиминирайки я на старта на шампионата в Мадрид, само че през днешния ден травма, получена още в първия гейм на дуела, ѝ попречи да повтори подвига си и бе принудена да се отдръпна от конфликта при резултат 3:4 в интерес на фаворитката след 35 минути игра. По този метод седмата сложена продължава към етапа на осминафиналите, където ѝ следва да премери сили с финалистката от Ролан Гарос 2019, а точно Маркета Вондрушова.

Калинская сложи чудесно начало на срещата, достигайки до два следващи брейкбола още в дебютното подаване на съперничката си, само че точно тогава в опита си да доближи до къса топка получи контузия и още при промяната на полетата се възползва от правото си на медицински таймаут. Тя реши да продължи борбата и даже съумя да реализира пробив в третия гейм, след което затвърди за задатък от 3:1. 

Съвсем скоро обаче физическият дискомфорт още веднъж подсети за себе си и съветската представителка бе лимитирана в придвижването си по корта, което разреши на Рибакина да върне пробива за 3:3, след което гейм по-късно Калинская взе решение да постави завършек на дуела.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР