Елена Рибакина е поредната четвъртфиналистка на Уимбълдън. Световната номер 4

...
Елена Рибакина е поредната четвъртфиналистка на Уимбълдън. Световната номер 4
Коментари Харесай

Уимбълдън взе поредна жертва: Приятелката на Синер напусна корта с контузия срещу Рибакина

Елена Рибакина е следващата четвъртфиналистка на Уимбълдън. Световната номер 4 не завоюва мача по нежелателен метод, защото съперничката ѝ, Ана Калинская, стана следващата жертва на тревната настилка тази година. Шампионката от 2022-ра се класира за финалната осмица при резултат 6:3 3:0 за 51 минути игрово време и ще срещне миналогодишната полуфиналистка, Елина Свитолина, или тенисистката, отстранила Виктория Томова, Синю Уанг.

Финалистката от Берлин стартира обещаващо, разчитайки на нападателния си тенис. Рускинята напълно обезврежда играта на четвъртата сложена, което ѝ разреши да осъществя пробив на нула. Въпреки изоставането си, фаворитката последователно започваше да стабилизира играта си при начален удар и ретур, което ѝ разреши след 3:1 в интерес на международната номер 17 да обърне сета в своя изгода.

При 4:3 за казахстанката обаче по-нискоранкираната тенисистка взе здравно спиране, заради болки в мускулите на краката, а това несъмнено се отрази отрицателно на Калинская, защото по-късно тя не съумя да завоюва нито гейм повече.

Макар и във втората част аутсайдерката да имаше своите проблясъци, шампионката от 2022-ра продължаваше да управлява събитията на корта. Това разреши на Рибакина да поведе с 3:0, а тъкмо тогава Калинская взе решението да се отдръпна от мача и да се сбогува с фантазията си за купата.

Never how you want a match to finish
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР