Елена Рибакина е една от тенисистките, намиращи се в най-добра

...
Елена Рибакина е една от тенисистките, намиращи се в най-добра
Коментари Харесай

Край на победната серия: Рибакина спечели само шест гейма срещу световната номер 21

Елена Рибакина е една от тенисистките, намиращи се в най-хубава форма сега. Казахстанката завоюва първите си шест мача за сезона, без да допусне сет. Добрите й резултати бяха възнаградени с купа в Бризбейн.

Сценарият в днешния й мач, обаче, бе напълно друг. В четвъртфиналния конфликт сред Елена Рибакина и Екатерина Александрова, международната номер 21, Екатерина Александрова победи първата сложена с 6:3, 6:3. Представителката на Русия направи два ранни пробива и поведе с 4:0. Рибакина съумя да завоюва два гейма от личния си сервиз и съумя да направи пробив, само че при 5:3, Александрова съумя да направи брейк и поведе с 6:3.

Вторият сет стартира още по-добре за Александрова, като завоюва всичките си сервиз геймове и съумя да направи два брейка. При 5:0, Рибакина съумя да завоюва 3 гейма и даже при 5:3 казахстанката имаше 3 шанса да направи пробив, само че Александрова съумя да завоюва последния си гейм от сервиз и по този начин съумя да реализира една от най-големите победи в кариерата си.

Това е четвърта среща сред двете тенисистки, като това е трета победа на Александрова над Рибакина. В полуфинала тя ще срещне шестата сложена Йелена Остапенко.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР