Елена КодиноваСега да ви видя колко сте обективни.От интервюто на

...
Елена КодиноваСега да ви видя колко сте обективни.От интервюто на
Коментари Харесай

Кил листи за бг журналисти

Елена Кодинова
Сега да ви видя какъв брой сте справедливи.
От изявлението на Мартин Карбовски с Мария Захарова разбрах, че има уебсайт " Миротворец ". В БГ медиите - ни дума, ни стон, ни вопъл. (Апропо, след началото на войната в Украйна - нищичко за този уебсайт и в западните медии, ревизирах.) Потърсих го и се оказа, че това е подкрепян от украинските секрети служби уебсайт, който западните медии дефинират като нещо като kill list. В него е била и Даря Дугина, взривена в колата си, както и други убити врагове на Украйна. Когато се случи нещо сходно, на този уебсайт против ентрито на въпросния човек, се появява знак " премахнат ". И апелите са - в случай че видите тези хора, убийте ги. Украинското държавно управление толерира този уебсайт. Множество апели на Европейски Съюз, Организация на обединените нации и впрочем да се смъкна този уебсайт, не срещат схващане у украинското държавно управление.
Дотук - задоволително обратно. Но още по-противно е, че там има и българи. Проф. Иво Христов и доцент Валентин Вацев са там. Но това, което мен ме бъгна, е включването в този лист на Dilyana Gaytandzhieva.
Диляна я познавам от времето на работата ми в Мониторската група - тя работеше за " Монитор ", аз за " Политика ". Изключително предан на специалността си човек. Направи някои неточности от упоритост, ОК, на всеки се случва. В момента е изцяло остракирана от БГ медиите и си прави лична, в която си написа. Грехът й, с цел да влезе в кил листата на украинските секрети служби, е, че е направила следствие за биолабораториите в Украйна, нещо, което Виктория Нюланд удостовери. И че е споделила, че България изнася оръжия за Украйна през трети страни (нещо, с което Кирил Петков се похвали пред западните медии).
Та тази дребна, фина, беззащитна Диляна е включена в кил лист. Българска гражданка. Там са показани нейни персонални данни и инструкции по какъв начин да бъде открита. Идва президентът Зеленски в България и не се намира един човек да го пита: " Защо, господин Зеленски, в кил листата на украинските секрети служби има български жители? " То никой не го попита и за какво даде украинско поданство на Брендо, само че това е различен диалог.
Та! Българските публицисти интересуват ли се, че в кил листата на украинските секрети служби има българска журналистка, която е изцяло беззащитна, тъй като няма огромна медия зад тила си?
Та както попитах първоначално - я в този момент да ви видя какъв брой сте справедливи и какъв брой ви пука за свободата на словото.> Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР