Елена Георгиева и нейният 14-годишен син не могат да се

...
Елена Георгиева и нейният 14-годишен син не могат да се
Коментари Харесай

Българка и синът ѝ не могат да се приберат от Израел заради лечение

Елена Георгиева и нейният 14-годишен наследник не могат да се приберат в България поради лекуване в Израел.

Той има онкологично заболяване и минава през лечения в Йерусалим. Преди лекуването да завърши, те няма по какъв начин да тръгнат към дома.

„ Ние пристигнахме в Йерусалим в средата на април на Великден. Пристигнахме за трансплантация на костен мозък и лекуването завърши за две седмици, само че преди този момент няма по какъв начин да се приберем. Предстои доста значимо проучване, което би трябвало да създадем “, описа пред БТВ Георгиева.

„ В Йерусалим е умерено и сме надалеч от линията Газа. Страхуваме се, всичко стартира внезапно. Ние в началото не знаехме какво се случва в събота сутринта. Изведнъж получихме известие от болничното заведение, че би трябвало да се скрием в бомбоубежища. Съботата целия ден беше по този начин – чуваха се ракети, падащи бомби, всичко се тресеше. В понеделник имаше бомбена офанзива над Йерусалим. От тогава е умерено “, добави тя.

Българката изясни, че синът ѝ схваща какво се случва. „ Аз не му демонстрирам, че съм уплашена, само че се тормози по какъв начин ще се приберем. От посолството се свързаха с мен, а по-късно и от външно министерство за проведен полет, в който не можахме да се включим. Трябва да създадем това проучване и да приключим лекуването. Преминахме доста дълъг път на лекуване, заболяването е доста тежка “, сподели тя.

Тя изясни, че ще приказва с лекуващия доктор след проучването да се приберат в България, тъй като по-късно не се знае какво ще се случи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР