Електрозахранването на Белодробната болница във Варна ще бъде спряно заради

...
Електрозахранването на Белодробната болница във Варна ще бъде спряно заради
Коментари Харесай

Спират тока на варненска болница заради неплатени сметки 

Електрозахранването на Белодробната болница във Варна ще бъде спряно поради отговорности в размер на 77 хиляди лв.. Най-старите неплатени сметки са месец март 2021 година, оповестяват от „ Енерго Про ”. Спирането на тока на някогашния Тубдиспансер е планувано за 21 ноември.

„ За сериозната обстановка неведнъж бяха осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването, както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че за жалост не беше стихотворец съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем. Предвид основаната неподходяща обстановка, ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности ”, декларират от компанията. Оттам припомнят, че здравните заведения би трябвало да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

От дълги години болничното заведение е в тежко финансово положение, като Община Варна регулярно дофинансира активността й. Преди малко повече от месец задълженията надхвърляха 600 хиляди лв., като в тази сума влизат също неизплатените заплати и отговорностите към снабдители, разяснява тогава пред Дарик ръководителят на общинската здравна комисия проф. Анелия Клисарова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР