Електрозахранването на атомната електроцентрала в Чернобил е възстановено, което означава,

...
Електрозахранването на атомната електроцентрала в Чернобил е възстановено, което означава,
Коментари Харесай

В АЕЦ Чернобил отново има ток и охлаждащите системи функционират нормално

Електрозахранването на атомната електроцентрала в Чернобил е възобновено, което значи, че охлаждащите системи действат обикновено и нямат потребност от аварийно зареждане. Това заяви украинското министерство на енергетиката онлайн късно вечерта на 13 март.

На 9 март че електрозахранването на АЕЦ „ Чернобил “ е прекратено, което усилва риска от приключване на радиация. Повредата по високоволтовия електропровод, захранващ станцията, е била нанесена по време на сраженията сред силите на Украйна и Русия.

Ядрената централа незабавно след нахлуването на съветските войски в Украйна в края на февруари.

Ток се употребява непрекъснато за изстудяване на радиоактивния боклук, складиран под високотехнологичния саркофаг в Чернобил. Това продължи да се случва и след спиране на електрозахранването благодарение на аварийни дизелови генератори, само че украинските управляващи предизвестиха, че има риск горивото за тях да свърши.

В събота съветският енергиен регулатор "Росатом " заяви, че нейни експерти работят по възобновяване на електроподаването след сделка с Международната организация за атомна сила (МААЕ).
 Къде в Украйна се намират украинските АЕЦ
Русия не дава достъп на украински техници и специалисти до Чернобил, а чиновниците, които бяха на промяна, когато Москва взе надзор над АЕЦ-а към момента не са почивали и работят непрестанно.

Международната организация предизвести, че те са извънредно изтощени, спрели са да правят поправки и поддръжка на обвързваното със сигурността съоръжение.

"Украинският регулатор осведоми МААЕ, че чиновниците в (Чернобил) към този момент не правят поправки и поддръжка на обвързваното със сигурността съоръжение поради физическата и психическа отмалялост, откакто работиха без отмора близо три седмици ", уточни организацията.

Миналата седмица украинските управляващи споделиха, че служащите в централата имат стеснен достъп до храна, вода и медикаменти.

докара до най-голямата нуклеарна злополука в историята. Според другите калкулации тя непосредствено или косвено е предизвикала гибелта на до 93 000 души по света. Централата от дълго време не е дейна, а взривилият се през 1986 година реактор се намира под саркофаг, който не разрешава приключването на радиация.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР