Електроцентралата на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган – ТЕЦ

...
Електроцентралата на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган – ТЕЦ
Коментари Харесай

ТЕЦ Варна – за 2 години пет включвания по над 10 млн. лв. всяко

Електроцентралата на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган – Топлоелектрическа централа " Варна ", за последните две години е била включена пет пъти, с цел да извърши уговорката си за обезпечаване на леден запас за системата, всеки от който е коствал над 10 млн. лева Колко тъкмо сила е произвела Топлоелектрическа централа " Варна " въпросните пет пъти, за което е получила и спомагателни заплащания за всеки създаден мегаватчас, не е ясно. Данните за активирането са част от позиция на " колектива на Топлоелектрическа централа " Варна ", изпратена в понеделник до медиите, президента, премиера, енергийния министър и ръководителя на парламентарната енергийна комисия.

" Колективът " напоително изяснява какъв брой е значима газифицираната централа на Доган за енергийната система, какъв брой е проверявана механически и по какъв начин е понижила замърсяването на въздуха (което не е необичайно, защото съвсем не е работила – б.а).

В петък се разбра, че ръководещите внасят незабавни законодателни промени, с които да лишават опцията на Топлоелектрическа централа " Варна " да получава пари единствено с цел да държи мощностите си в подготвеност при нужда (т.нар. леден резерв).

Как Топлоелектрическа централа " Варна " стана най-печелившата централа

За две години откакто ЧЕЗ продаде мощността на компания на някогашния транспортен министър от кабинета " Орешарски " Данаил Папазов, а по-късно в нея мажоритарен акционер стана Ахмед Доган, сдружението стремително изкара към 53.5 млн. лева от два търга за леден запас. Първите 27 млн. лева то получи, откакто държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " по незнайни аргументи се отхвърли от своя контракт и " Електроенергийният систематичен оператор " (ЕСО) бе заставен да разгласи ексклузивен търг. Другите 26.477 млн. лева Топлоелектрическа централа " Варна " завоюва за държането на блоковете си на стендбай режим в интервала 1 август 2019 – 31 юли 2020 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР