Eлектроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде гарантирано. Това

...
Eлектроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде гарантирано. Това
Коментари Харесай

Електроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде гарантирано


Eлектроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде обезпечено. Това съобщи в границите на парламентарния надзор министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представена от Българска телеграфна агенция.

За Южното Черноморие министърът подсети, че през 2017 година от ЕСО е направена рационализация на въздушна линия, чийто ремонт е довел до увеличението на сигурността на електрозахранването в направление Айтос, Карнобат, Варна и е нараснала сигурността на електроснабдяването на курортите северно от Бургас. При реорганизация на друга въздушна линия е нараснала сигурността на електрозахранването на курортите, които се намират южно от Бургас. Друг ремонт на въздушна линия е довел до обезпечаване на зареждането на подстанциите в региона на Приморско и Малко Търново.

Тази година ще стартира реорганизация на въздушната линия - 220 киловолта, " Камчия ", от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " до подстанцията " Карнобат ", въведена в употреба преди повече от 50 години. До края на август се планува да приключи ремонт на открита разпределителна уредба в подстанцията " Карнобат ", която е въведена в употреба преди 60 години. С приключването на реконструкцията на двата обекта ще се подсигурява сигурността на електроснабдяването на курортите по Южното Черноморие, сподели министърът. Тя уточни, че направените вложения за подстанцията " Карнобат " ще са 6,3 млн. лв., а и към 26 млн. лв. за въздушната линия " Камчия ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР