Електроразпределение Юг (част от EVN) стартира строително-монтажните дейности по полагане

...
Електроразпределение Юг (част от EVN) стартира строително-монтажните дейности по полагане
Коментари Харесай

ЕVN България започва полагането на 1=8 км подземен кабел за новата подстанция “Евмолпия” в Пловдив

Електроразпределение Юг (част от EVN) започва строително-монтажните действия по полагане на подземна кабелна линия 110 kV (киловолта) за свързване на изграждащата се подстанция “Евмолпия ” с подстанция „ Лаута “ в Пловдив. Общата дължина на кабелната линия е 1,8 км. Чрез новия под земята кабел подстанция „ Евмоллия “ ще бъде присъединена към мрежата на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО). По цялата си дължина кабелът ще бъде положен в защитни тръби.

По този метод новата подстанция ще бъде напълно от закрит вид като присъединението към мрежата се реализира подземно, без въздушни линии или стълбове.

Изграждането на новата подстанция “Евмолпия ” е в основен стадий по монтаж на съществени електрически уреди: досега завърши окомплектовката и измерването на силов трансформатор 110kV. Монтирана е и уредба 20 kV. Продължава и окомплектоване на сградни електрически съоръжения – СОТ, пожароизвестяване, отопление, вентилация, климатизация.

Обхватът на деяние на новата подстанция ``Евмолпия`` е централната и източна част на гр. Пловдив, където през последните години се усили построяването на нови обекти, пораждащи нужда от обезпечаване на спомагателен потенциал на мрежата. Първоначално конфигурираната мощ на новата подстанция ще бъде 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA. Инвестицията на EVN е за 11,6 млн. лева

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР