Електроразпределение Юг (част от EVN България) извърши дейности по подготовка

...
Електроразпределение Юг (част от EVN България) извърши дейности по подготовка
Коментари Харесай

Електроразпределение Юг осигурява мобилни трафопостове при необходимост през зимния сезон


Електроразпределение Юг (част от EVN България) извърши действия по подготовка на разпределителна мрежа и уреди за работа през зимата. Подготовката на оборудванията за работа при тежки зимни условия е непрекъснат развой и стартира с разбора на повредите от предишни години, който разреши да се начертаят съответни ограничения за по-бърза оперативна работа при сложни условия съчетани с минусови температури.

Подготвителните действия имат за цел да обезпечат действието на системата по места при зимни условия. В тази връзка техническите действия включваха инспекции на всички уреди приблизително и ниско напрежение, които се обслужват от сдружението.

Извършените действия от Електроразпределение Юг обгърнаха:

- 3 698 сменени стълба

- 274 km сменени проводници

- 6 896 сменени изолатори по въздушни линии приблизително напрежение

- 3 357 санирани или почистени фундаменти на железорешетъчни стълбове приблизително напрежение

- 220 сменени разединители и прекъсвачи приблизително напрежение

- налична профилирана машинизация – 388 високопроходими автомобила, 9 моторни шейни, 29 високопроходими автовишки, както и и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се употребяват в труднодостъпни места

- 75 спешни екипа – 24 часа, 7 дни в седмицата, както и опция за включване на спомагателен брой сътрудници при изключителни обстановки

- контракти с външни компании за спомагателен личен състав и техника при нужда

- подготовка на електромонтьори на подготвителен полигон за работа по разпределителната мрежа в действителни условия

- налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 профилирани диспечерски звена за ръководство на мрежата и 3 центъра за профилирана техника

- при положение на нужда в сдружението е основан развой за работа при рецесии и активиране на вътрешен Кризисен щаб.

В допълнение Електроразпределение Юг разполага с 11 броя лични дизелови генератори с обща мощ над 1,7 MVA (мегаволтампера), като има опция да употребява и такива на външни компании.

В Електроразпределение Юг са налице и 4 мобилни трафопоста. Те обезпечават по-добра техническа действеност и могат да се употребяват за по-бързо възобновяване на зареждането при нужда. Мобилните трафопостове са комфортни за превозване и са с добра функционалност. Два от тях са ситуирани непрекъснато в Стара Загора, а другите два – в Пловдив през зимния сезон и в Бургас през летните месеци. Два от мобилните трафопостове са всеки с мощ 400KVA (киловолтампера), а другите два – всеки с мощ 800KVA (киловолтампера).

За оправянето с разнообразни обстановки през зимата, Електроразпределение Юг разчита и на положителното взаимоотношение на своите районни диспечери и ръководители на звена с локалните управляващи в лицето на регионалните шефове, общините и териториални дирекции ”Гражданска защита”.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР