Електроразпределение Север оказа пълно съдействие на Министерство на енергетиката, което

...
Електроразпределение Север оказа пълно съдействие на Министерство на енергетиката, което
Коментари Харесай

ЕРП Север представи на експерти от Министерство на енергетиката подготовката на съоръженията за зимата

Електроразпределение Север оказа цялостно подпомагане на Министерство на енергетиката, което извърши инспекция на готовността на енергийните обекти на сдружението за работа през идния есенно-зимен сезон. Проверките в трите ЕРП и в Електроенергийния систематичен оператор се организират за шеста поредна година. Целта на инспекцията е да се проследят от близко подхванатите ограничения на сдруженията за ограничение на неподходящите последици от повреди по електроразпределителната мрежа при неприятни метеорологични условия.

Представителите на Министерството посетиха трафопостове, подстанции и основни станции, сектори от въздушни електропроводни линии. Експертите се срещнаха на място с осъществените действия по профилактика на електроенергийните уреди. Проверени бяха процедурите за спешно обмисляне, положението на профилираната техника, оборудването в спешните коли, окомплектовката на екипите за работа при зимни условия, съществуването на документи по техническа употреба и сигурност.

Електроразпределителното сдружение в Североизточна България се стреми да съблюдава своя ангажимент да подсигурява надеждната работа на оборудванията. Всяка година в капиталовата и ремонтната стратегия на сдружението се залагат и извършват обекти за рехабилитация, което покачва сигурността на снабдяването с електрическа енергия. Важен акцент от дейностите за предварителна защита на спешни обстановки директно преди интервала на неподходящи климатични условия и нараснало натоварване е профилактиката, която започва в края на всяко лято. Техническият фонд на ЕРП Север се обновява регулярно съгласно нуждата от застраховане на дейностите по обслужването на мрежата. Компанията разполага със профилирано съоръжение за навреме разкриване и премахване на зародили повреди, в това число инфрачервена камера за проучване на оборудванията.

ЕРП Север ще продължи да спомага и остава разполагаем на специалистите от Министерство на енергетиката за спомагателни въпроси и разяснения и след края на инспекцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР