Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 6 милиона

...
Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 6 милиона
Коментари Харесай

ЕРП Север инвестира 6 милиона лева в електроразпределителната мрежа в област Русе през 2019 г.


Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, влага 6 милиона лв. в възобновяване и развиване на електроразпределителната мрежа на територията на област Русе през 2019 година. До момента са осъществени планове на стойност 4,3 милиона лв., от които 2 милиона са в община Русе. Предстои до края на годината да бъдат финализирани действия за още 1,7 милиона в създаване на уреди, замяна на електромери и изнасяне на електромерни табла.  



През 2019 година компанията продължава да влага средства в развиване, възобновяване и рационализация на електроенергийната инфраструктура като значима причина за привличане на нови вложения в региона. В началото на годината беше приключен последният стадий от плана за създаване на нова основна станция Изток Русе, който започва през 2018 година Извършена е рехабилитация на подстанция Левента, актуализирани са основни електропроводи приблизително напрежение, свързващи подстанции на територията на общината, възобновени са въздушни и кабелни линии ниско напрежение. Обновено е оборудването на основна станция Гара Бяла и е построена телемеханика, която разрешава дистанционно управление на оборудването и доста съкратява времето за реакция при пораждане на повреди.

Предприетите ограничения обезпечават по-надеждно електрозахранване на семействата и бизнеса в региона и основават условия за присъединение на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

Електроразпределение Север АД има лицензия за активността систематизиране на електрическа сила. Лицензионната територия на сдружението е с размер от близо 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. ЕРП Север ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 626 км и 26 подстанции.

*публикация

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР