Електронното управление е един от големите провали на Борисов и

...
Електронното управление е един от големите провали на Борисов и
Коментари Харесай

Манолова: Електронното управление е един от големите провали на Борисов |

Електронното ръководство е един от огромните провали на Борисов и неговия вицепремиер Томислав Дончев. Крайно време е електронната съгласуваност сред институциите и електронната идентификация да станат факт. Към това включваме и електронните търгове и опростяване на условията към публичните поръчки, с цел да може критериите да са справедливи. Практически няма публични поръчки, които да не са авансово раздадени и нагласени. Ще внесем съответните промени в законодателството и практиката да се заобикаля закона и да се раздават милиарди обществени пари в „ Автомагистрали ", „ Монтажи " и други черни каси на властта да бъде прекратена.

Това съобщи Мая Манолова на брифинг след срещата на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) с представители на обединението „ Изправи се! Мутри вън! ".

По време на срещата Манолова съобщи подготвеност „ Изправи се! Мутри вън! " да поддържа основни цели на Асоциацията на организациите на българските работодатели, измежду които неотложно въвеждане на електронно държавно управление, такса битови боклуци да се заплаща на правилото „ Замърсителят заплаща " и отпадане на задължението предприятията да изплащат първите три дни от болничните.

За нас преди всичко е повишението на приходите на българските жители и поддръжката за дребните и междинните компании. Другите ни цели са зелени стопански системи, промяна на правосъдната система, антимонополно законодателство в отбрана на българските жители и проверка на 11-годишното ръководство на Борисов, в това число на огромните покупко-продажби и публични поръчки, добави Манолова.

Целта на „ Изправи се! Мутри вън! " е в края на идващия мандат минималният месечен приход за работещ човек да стане 1250 лева Това не е случайно число, а е издръжката за едно тричленно семейство. Разчетът е изработен в границите на 17 % увеличение на минималните приходи във всяка една от идващите четири години. Нямаме разминавания с АОБР по данъчната система, с изключение на, че предвиждаме да въведем необлагаем най-малко. Тоест най-ниските приходи да бъдат освободени от 10 % налог. Това незабавно ще даде спомагателен запас за работещите хора без бизнесът да е претрупан, изясни тя.

Подкрепата за бизнеса я виждаме в поддръжка на вложенията. Сигурността на собствеността може да бъде реализирана посредством една сериозна и същинска правосъдна промяна, с цел да няма случаи като „ Осемте джуджета ". Предвиждаме и понижаване на броя разрешителни режими, което е директна стъпка към възстановяване на бизнес средата. Амбицията ни е няколко стотин разрешителни режими да бъдат анулирани, което да даде независимост и глътка въздух на българския бизнес, сподели още Манолова.

Имаме общо виждане по какъв начин да наподобяват ограниченията за поддръжка на бизнеса в изискванията на пандемията от COVID-19. Трябва да се опростят изискванията и критериите, тъй че средствата да стигат по най-бързия метод до компаниите, които имат потребност от тях. Малкият и междинният бизнес е на колене поради неналичието на обезщетения от българската страна. Имаме наши оферти за Плана за възобновяване и резистентност. Тези 30 милиарда евро, които ще влязат в България през идващите години, са голям късмет за смяна в България. Не просто да се усвоят тези пари, не просто да са изхарчени, а в действителност да трансформират българската стопанска система, компаниите да са конкурентоспособни, а българите – с европейски приходи, сподели още Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР