Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме

...
Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме
Коментари Харесай

Тази седмица ще обявят датите за матурите

Електронното образование беше единственият вид, който ни разреши да имаме в тези условия естествена образователна година. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

"Проведохме срещи с разнообразни групи, с цел да намерим дружно най-хубавото уравновесено решение по какъв начин да завърши образователната година. Засега се надяваме, че матурите ще бъдат при започване на юни, а изпитите след 7 клас - в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат оповестени тази седмица ", съобщи още тя и увери, че и зрелостниците, и седмокласниците, че ще имат задоволително време да се приготвят за изпитите.

"Директорите също ще имат задоволително време, с цел да изработят своя график на организация ", добави зам.-министърът на образованието.

Омбудсманът изиска Народно събрание да анулира тазгодишните матури след четвърти и десети клас

Михайлова разяснява и по какъв начин ще протече акцията за искащите да аплайват в университети в чужбина с думите, че огромна част от университетите в чужбина отсрочват акциите си, тъй че зрелостниците сигурно ще могат да аплайват. "Просто всичко ще бъде с едно закъснение във времето в границите на допустимото ", изясни още Михайлова.

Зам-министър Михайлова съобщи, че учителите ще имат опция да оформят по естествен метод крайните годишни оценки на учениците.

По думите й, към този момент началото на идната образователна година остава за септември, без да се трансферира образователен материал от предходната година.

От през днешния ден по Българска национална телевизия ще се излъчват специфични уроци за зрелостниците, защото матурата е на фокус, добави още Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР