Електронно връчване и плащане на фишове е предвидено в измененията,

...
Електронно връчване и плащане на фишове е предвидено в измененията,
Коментари Харесай

Божидар Божанов предложи отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби

Електронно връчване и заплащане на фишове е планувано в промените, които Министерството на електронното ръководство (МЕУ) и Министерство на вътрешните работи са заложили в Закона за придвижване по пътищата.

Това ще постави завършек на опашките в КАТ, защото ще отпадне нуждата жителите персонално да получат и платят фиша си на място.

Вече ще бъде допустимо електронно връчване на фишовете през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ. Фишовете ще се считат за връчени, в случай че бъдат платени онлайн или с карта.

Измененията плануват още отпадане на синия ваучър и стикера за застраховка “Гражданска отговорност”, които също следва да бъдат цифровизирани.

Законопроектът е качен за 30-дневно публично разискване - до 13 май, след което ще бъде импортиран в Народното събрание.

" Министерството на електронното ръководство продължава дейната си работа по поетите задължения, взаимно с всички институции, за по-бързата им реализация и улеснение на жителите ", разяснява министър Божидар Божанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР