Електронно военно оборудване на Русия, чието предназначение е да предотвратява

...
Електронно военно оборудване на Русия, чието предназначение е да предотвратява
Коментари Харесай

Електронна военна система на Русия пристигна в Сирия

Електронно военно съоръжение на Русия, чието предопределение е да предотвратява въздушни удари, е пристигнало в Сирия, откакто Москва работи в незабавен порядък за укрепване на противовъздушната защита на своя съдружник Дамаск, оповестяват съветските медии.

След като съветски боен аероплан беше свален от сирийската противовъздушна защита през предходната седмица, до момента в който се опитваше да отблъсне въздушен удар на Израел, Москва разгласи, че ще достави Сирия със своята усъвършенствана система за противоракетна защита С-300, както и да изпрати технология за заглушаване в района, което разтревожи Израел и Съединени американски щати.

Според съветския в. " Известия " електронното военно съоръжение е пристигнало в съветската военновъздушна база " Хмеймим " край Латакия през вчерашния ден на борда на транспортен аероплан Ил-76. В публикацията са представени източници, осведомени с доставката.

Без в детайли да разказват какво тъкмо е изпратено, източниците са отбелязали, че системите са предопределени да разстройват въздушните радари, връзките и въздушния надзор на самолетите и системите за сателитна навигация, употребявани в щурмови самолети, в безпилотни самолети и в направлявани муниции.

Операторите ще могат да проектират предпазен " радиоелектронен купол " по продължение на стотици километри над Сирия и по крайбрежието на Средиземно море.

Хмеймим е главната военновъздушна база, употребена от съветските сили в Сирия, подкрепящи режима в неговия блян да пречупи бунтовниците и терористите на територията на страната. Това е базата, в която съветският Ил-20 се опитваше да кацне, когато беше свален от сирийската противовъздушна защита, при което починаха 15 съветски военнослужещи.

Русия към този момент разполага със лична система за противовъздушна защита С-300 в Сирия, дружно с по-модерната система С-400. Руският в. " Комерсант " заяви през днешния ден, че Русия има намерение да изпрати в Сирия две до четири батареи С-300. Ако е належащо, батареите ще бъдат увеличени до шест или осем, допълват източниците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР