Електронният сертификат за ваксинираните вече е факт. Това обяви здравният

...
Електронният сертификат за ваксинираните вече е факт. Това обяви здравният
Коментари Харесай

За ваксинираните вече има електронен сертификат

Електронният документ за имунизираните към този момент е реалност. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов . Той може да се получи с електронен автограф, а подобен имат 200 000 български жители. Тези, които нямат, само че желаят документ, могат да го получат посредством персоналния си доктор, който ще им го разпечата.

Всеки, който получи и двете дози ваксина, ще има документ, с който да потвърди, че е имунизиран . Електронният документ съдържа всички детайли на сигурността. Той, по думите на Ангелов, ще дава отговор на всички европейски стандарти.
 Ваксиниран доктор от онкоболницата в Благоевград е с ковид
Ваксиниран доктор от онкоболницата в Благоевград е с ковид

Петима медици от тази болница са с Covid

Здравният министър се надява националната здравна система да бъде надградена и довършена до край . Постепенно и с течение на времето тази система ще бъде попълвана с данни. Целта е да се облекчат жителите, които вървят с едни папки от кабинет на кабинет, изясни здравния министър.

По-късно с включване за пояснение зам.-министър Жени Начева изясни, че достъпът се реализира с електронен автограф и всеки жител, който желае да има достъп до своето електронно досие, ще би трябвало да си закупи подобен .

Успяваме да се оправим добре с контрола върху епидемията, акцентира той. Без електронен автограф няма по какъв начин да имаме достъп до досието си от съображения за сигурност . Ще може да се прави инспекция кой по кое време е влизал в досието, в случай че пациентът има опасения.
 Глобяват две столични лечебни заведения поради неспазване на проекта за имунизиране
Глобяват две столични лечебни заведения поради неспазване на проекта за ваксиниране 

Глобата ще бъде от 500 до 2000 лева

Не желая да затварям бизнеси, разясни той за идната среща с икономическия министър. Емоцията и нетърпението не са най-хубавият консултант , сподели Ангелов и прикани да се опираме на разсъдъка. Не бързаме за на никое място, добави министърът във връзка настояванията за разхлабване на ограниченията и по-точно отваряне на заведенията.

Нека не скапваме това, което постигнахме с доста старания, прикани още министър и акцентира, че с цел да има хора, които да вървят в заведенията, те би трябвало да са живи и здрави . Всички помним черната статистика от ноември месец за разпространяването и жертвите на ковид.

До четвъртък ще има срещи с всички заинтригувани страни за едно вероятно разхлабване на ограниченията, само че с думите си Ангелов не даде съображение да се счита, че ще поддържа едно отваряне на заведенията.

Той обаче и уточни, че не здравните управляващи затварят бизнеси и ресторантьорите не са на мушка или нарочени. Ние не сме от двете страни на барикадата , уточни Костадин Ангелов.

Той не утвърждава заиграването със страховете на хората от страна на политици. Не можем да загубим човешкия си образ, счита здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР