Електронните вейп комплекти, които стават все по-популярни сред младежите, са

...
Електронните вейп комплекти, които стават все по-популярни сред младежите, са
Коментари Харесай

Пушенето на вейп е опасно за шофьорите

Електронните вейп комплекти, които стават все по-популярни измежду младежите, са рискови за потребление по време на шофиране. От полицията във Англия предизвестяват, че присъщата линия на така наречен вейпове, да отделят огромно количество пара, е доста рискова при шофиране.

Това е по този начин, тъй като облакът от пара е толкоз гъст, че пречи на видимостта на лидера и усилва рисковете от ПТП-та с съдбовни изходи. По данни на английската полиция, представени от The Telegraph, на Острова вейп устройства и електронни цигари употребяват над 3 млн. души, като болшинството от тях ръководят и коли.

Към момента обаче пушенето на вейп или електронна цигара по време на шофиране не е наказуемо. От полицията обаче прецизират, че в случай че бъде потвърдена виновността на въпросните електронни устройства, то това може да докара до лишаване на девет контролни точки и парична санкция, в размер до 2 500 паунда. Очаква се ограниченията във връзка с пушене по време на шофиране да бъдат още повече затегнати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР