Електронните студентски карти, които се обсъжда да се въведат след

...
Електронните студентски карти, които се обсъжда да се въведат след
Коментари Харесай

Въвеждат електронни студентски карти

Електронните студентски карти, които се разисква да се вкарат след 2021 година в Европейски Съюз, ще дават опция на студентите за цялостна подвижност в границите на Европейския съюз. Това значи, че картите ще обезпечават цялата информация за студентския статус на учащия, с което ще отпадне нуждата от преместване в чужбина и узаконяване на информации за брой семестри, положени изпити, насъбрани заеми и други

Тази и други значими тематики бяха дискутирани по време на регулярната среща на шефовете, отговарящи за висшето обучение в страните членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на 20 и 21 февруари в София. Събитието е част от календара на бранш „ Образование “ на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

Електронната студентска картата ще дава достъп на локално равнище до всички студентски услуги като потребление на библиотеки, студентски столове, общежития, понижения за градския превоз и други, още веднъж без нуждата студентът да кандидатства за даване на всички тези документи пред непознатите институции.

На съвещанието си на 20 и 21 февруари 2018 година шефовете, отговарящи за висшето обучение в страните членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, разискаха още основаването на мрежи от европейски университети и автоматизирано взаимното признание на дипломи. Друга главната тематика на срещата беше културата на качеството на висшето обучение, прегледана от две вероятности – на университетите и на работодателите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР