Електронните спортове са индустрия, която през последните години увеличи интереса

...
Електронните спортове са индустрия, която през последните години увеличи интереса
Коментари Харесай

Експерти: Катар може да е конкурент в световната eSports индустрия

Електронните спортове са промишленост, която през последните години усили интереса на аудиторията, а упованията са на международните пазари да се приказва за нея в милиарди долари. Затова и Катар е една от страните, които са решили да създадат голям брой вложения в eSports сферата, посредством които Близкия Изток да се трансформира в един от главните райони на промишлеността. Съседна Саудитска Арабия към този момент приведе в ход тактика за развиването на електронните спортове в стараната на стойност 38 милиарда $, а в този момент и Катар към този момент мисли за сходен ход.

" Регионът MENA (Близкия Изток и Северна Африка) работи за това да се трансформира в един от водачите в електронните спортове. След като през 2015-та Дубай бе хазаин на първия шампионат по eSports в района, в този момент доста дизайнери и уредници на надпревари започнаха да развиват активност в Близкия Изток ", споделя пред Доха Нюз доктор Камила Суарт-Ариес, специалист от университета Хамад Бин Халифа. През 2021-ва пък в страната проработи и федерация по електронни спортове (QESF), чиято цел е популяризирането му измежду младите жители и увеличението на участниците в разнообразни шампионати.

" Като част от тази самодейност QESF подписа съглашение с компания, основана в страната, която да усили набора от евентуални професионални състезатели, които един ден да показват страната на интернационалните надпревари по електронни спортове ", добавя тя.

" Компании като EA Sports влязоха на този пазар преди повече от 2 десетилетия, още преди да разбираме мащабите на тази промишленост в нашето време. Дигитализацията, еволюцията на технологиите, а да не загатваме и това, че тимове от великански спортове като футбол, Формула 1, НБА, НФЛ и така нататък към този момент са формирали свои eSports подразделения ", поддържа тезата на доктор Суарт-Ариес, доктор Никълъс Уатанабе от университета в Южна Каролина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР