Електронните плащания на данъци продължават да показват стабилен ръст през

...
Електронните плащания на данъци продължават да показват стабилен ръст през
Коментари Харесай

Предимно младите и образованите в България плащат данъците си с карта, сочи проучване

Електронните заплащания на налози не престават да демонстрират постоянен растеж през последните четири години, демонстрира изследване по поръчка на Visa в България.

Резултатите демонстрират, че 66% от участниците в изследването биха употребявали банковата си карта, с цел да платят налозите си вместо в брой, в случай че имат късмет, спрямо 41% през 2014 година, 61% през 2015 година и 64% през 2016 година

Основното преимущество на заплащанията на POS терминал е, че икономисват на потребителите търсенето на банкомат (54%), с цел да теглят пари, и да заплащат за своите налози в брой.

По-голямата част от хората, които заплащат налозите си онлайн или посредством банков превод, имат високи приходи, 86% от тях имат висше обучение и 85% от тях са наети. Това е известен метод за разплащане при 52% от интервюираните мъже, хората на възраст сред 36 и 45 години (29%) и 52% от тези, които живеят отвън София.

Сред преимуществата на картовите заплащания, които регистрира изследването, е, че те са комфортни (76%), икономисват време (62%), елементарно се извършват (54%) и няма потребност от банкомат (54%).

" Хората демонстрират все по-голям интерес към новите способи да заплащат налозите си – с 8% растеж до 70% през 2017 година, спрямо 62% през 2016 година Това е явен знак, че би трябвало да осигурим различни способи за заплащане, които подсигуряват сигурност и бистрота при паричните транзакции ", разяснява, представена в прессъобщение, Красимира Райчева, управител на Visa за България.

Тя показва, че компанията работи взаимно с институциите, с цел да се усилят POS терминалите в обществения бранш.

Резултатите от изследването ясно разкриват желанията на потребителите за лесни и комфортни заплащания, които биха могли да бъдат изпълнени на всички места, като на 70% им подхожда, че могат да заплащат когато и да е на деня онлайн, а 67% харесват обстоятелството, че не е нужно вземане предвид с работното време. Освен това броят на хората, които са платили налозите си в брой, е намалял с 16% за пет години – от 88% през 2013 година на 72% през 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР