Електронни гейтове от ново поколение ще посрещат пътниците на летищата

...
Коментари Харесай

Електронни гейтове ще намалят опашките от пътници на летищата в София, Варна и Бургас

Електронни гейтове от ново потомство ще посрещат пасажерите на летищата в София, Варна и Бургас. Автоматизираните системи за инспекция на пътуващите, внедрени в границите на пилотен за България европейски план, ще понижат опашките при граничния надзор, както и размера на работа на граничните служители на реда и ще подобрят комфорта и обслужването на пасажерите в изискванията на пандемия. Проектът от Системата за европейски граничен надзор " Вход/Изход " в страната се извършва от систематичния интегратор в партньорство с немския производител на профилирано съоръжение и технологии за киберсигурност " Секунет ".
България модернизира външните граници на Европейски Съюз
От 2022 година пасажерите от страните отвън Европейски Съюз ще се записват с четири пръстови отпечатъка и лицево изображение, когато влизат в Шенгенското пространство през сухопътни, морски и въздушни граници. Това са регулаторните условия на Европейския парламент като част от самодейността Smart Borders за регистрация на всички пасажери от външни за Европейски Съюз страни. С построяването на съвременен пропускателен надзор България ще отговори на тези условия и ще даде високо равнище на сигурност по външните граници на Европейския съюз.

Електронните гейтове се чака да предотвратяват най-новите биометрични измами, известни като Presentation Attack Detection (PAD). Сходни системи, основани на най-новите логаритми за съпоставяне на биометрични данни и различаване на подправени документи, към този момент работят на други летища в Европейски Съюз като Франкфурт, Виена и Прага.

" Спечелихме осъществяването на доставки на съоръжение и услуги за въздушните граници по плана " Вход/Изход " в България с помощта на дългогодишното ни партньорство със " Секунет " и имам вяра, че предоставяме най-хубавата и най-развитата технология, която ще помогне на българското Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция да бъдат изцяло подготвени да отговорят на новите разпореждания. Решението ще автоматизира инспекциите на граничния надзор и ще редуцира времето за прекосяване на границата за пасажери от страни отвън Европейски Съюз ", разяснява Николай Паунов, шеф на ССАРМ.
Николай Паунов, шеф на ССАРМ Решения за надеждна и ефикасна идентификация
На летищата в София, Варна и Бургас са инсталирани 20 гейта secunet easygates за автоматизиран граничен надзор и 8 терминала secunet easykiosks за саморегистриране на пасажери от трети страни. За съществуващите гишета за граничен надзор ССАРМ и " Секунет " са доставили 66 профилирани автоматизирани камери easytowers, както и скенери за пръстови отпечатъци за висококачествено биометрично снимане. Решенията secunet easykiosk и secunet easytower обезпечават ISO-съвместимо висококачествено снимане на лицево изображение и/или снемане на пръстови отпечатъци. Това е от изключителна значимост за надеждна и ефикасна идентификация в пунктовете за граничен надзор. Системата за регистрация на пътуващите ще съдържа почти 300 милиона записа за пасажери от страни отвън Европейски Съюз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР