Електронната търговия може на пръв поглед да не е на

...
Електронната търговия може на пръв поглед да не е на
Коментари Харесай

Българска компания придоби голяма румънска логистична платформа

Електронната търговия може на пръв взор да не е на равнищата от времената на локдауните, само че дори след COVID-19 хората не престават да вършат голям % от покупките си онлайн - изключително когато става въпрос за скъпи продукти, които идват от чужбина. Това дава сериозен бизнес както на е-магазините, по този начин и на фирмите, които им обезпечават трансграничната логистика.

На този пазар една от най-динамично разрастващите се компании в района е българска - русенската euShipments, която в границите на половин година разгласи второ интернационално придобиване. В нейната група в този момент влиза румънската Helpship.

От euShipments разясниха пред Money.bg, че, макар комплицираната икономическа обстановка по света и у нас, няма да трансформират тактиката си за агресия и нахлуване на нови пазари.

Контекст : euShipments е на пазара от 2012 година Основният ѝ център е в Русе, само че през 2022 година компанията удвои потенциала си с нов личен склад в Будапеща. Мрежата ѝ обгръща над 27 европейски страни и оперира с 12 фулфилмънт центъра на стратегически местоположения по целия континент.
 BlackPeak Capital влага до €7,5 милиона в българската платформа euShipments
BlackPeak Capital влага до €7,5 милиона в българската платформа euShipments

Набраният капитал ще бъде употребен за ускорение на растежа

През предходната година euShipments притегли инвестиция до 7,5 млн. евро от фонда BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. BlackPeak Capital е стратегически сътрудник на логистичната компания, която беше включена в листата на FT за най-бързо разрастващите се компании в Европа за 2023 година

В началото на годината от euShipments оповестиха придобиването на хърватския водач в доставките от онлайн търговия Pick&Pack.
 Русенската euShipments възнамерява да завърши годината с придобивания в 4 страни
Българският водач в логистиката за е-търговия възнамерява да завърши годината с придобивания в 4 страни

Със стотици клиенти и милиони обработени колета, компанията се е прицелила към високи позиции на европейския пазар

Детайли : Румънската Helpship е учредена през 2019 година, като стъпва върху сполучлив онлайн магазин и има склад покрай границата с Унгария. Всеки месец тя обработва по над 80 000 онлайн поръчки.

Основателят и изпълнителен шеф Стефан Попа ще продължи да ръководи компанията, която ще действа благодарение на ресурсите на euShipments. Така румънските онлайн търговци ще имат разполагаем услуги от над 50 европейски куриерски компании с над 600 метода на доставка в чужбина.

В Борда на шефовете на компанията ще влязат изпълнителният шеф на euShipments Светлозар Димитров и и комерсиалният шеф Вихрен Бисет.

От друга страна : Международната агресия на euShipments идва в комплицирано време. " Политико-икономическата конюнктура на световно равнище оказва своето въздействие и на eCommerce бранша и обвързваните промишлености. Имаме наблюдения върху пазарите в Европа, като обстановката фактически не е удобна нито за нашите клиенти, нито за сътрудниците ни ", признава пред Money.bg съоснователят и финансов шеф на euShipments Лора Димитрова.
 Снимка 603161
Източник:

Как посрещат провокациите? Според другия съосновател и изпълнителен шеф - Светлозар Димитров, компанията съумява да се оправи в изискванията на стесняване на B2C продажбите и висока инфлация посредством дейна работа в няколко посоки - усъвършенстване на връзките сред клиентите и мрежите на куриерските сътрудници в Европа, активиране на нови пазари и услуги (методи за доставка, натрапен платеж и др.) и по-агресивни маркетинг и търговски компании.

" В интервал, когато множеството компании в разнообразни промишлености се свиват, ние обявихме най-ниските си досега цени за доставка (и най-кратки директни времена) до страните от Западна Европа. Така целим да подтикваме всички наши клиенти и да им помогнем да са по-конкурентоспособни от всеки път ", акцентира Димитров.
 Светлозар Димитров
Източник:

Светлозар Димитров

Затова и по-рано декларираната от компанията упоритост за придобивания в общо 4 страни през 2023 година остава непроменена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР