Електронната система за свързаност между екипите за спешна помощ и

...
Електронната система за свързаност между екипите за спешна помощ и
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Електронната система за свързаност между екипите на Спешна помощ и болниците ще заработи през следващата седмица

Електронната система за съгласуваност сред екипите за незабавна помощ и лечебните заведения ще проработи още през идната седмица. Това разгласи на брифинг пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

" Когато една кола за спешна помощ поеме незабавен случай, незабавно ще може да откри най-близката болница, в която има свободни кревати. Пациентът няма да бъде разкарван по лечебните заведения, както се случваше много постоянно. Няма да има и опция за отвод от хоспитализация “, уточни министър Меджидиев за идната работа на системата.

Министърът на опазването на здравето увери, че новоизградената електронна система за съгласуваност ще способства за допустимо най-бързото напредване на колите за спешна помощ, които ще бъдат оборудвани с таблети и GPS. Това от своя страна ще даде скъпо време на медиците да се погрижат за положението на пациентите. Задължение на всяко болнично заведение ще бъде да актуализира информацията за свободни кревати, беше посочено на конференцията.

На нея служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров означи, че построяването на системата е плод на положителната работа на междуведомствените екипи, както и че тя ще даде " скъпи секунди “, които ще допринесат за спасяването на човешки животи.

Изпълнителният шеф на държавната компания " Информационно обслужване “ Ивайло Филипов сподели пред публицисти по какъв начин наподобява самата система, с която ще работят лечебните заведения и незабавните екипи. Той акцентира, че с нея ще бъдат оборудвани към 500 коли за спешна помощ в цялата страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР