Електронната платформа за борсова търговия Robinhood, в която съосновател е

...
Коментари Харесай

Robinhood започва да предлага криптопортфейли

Електронната платформа за борсова търговия Robinhood, в която съосновател е българинът Владислав Тенев, стартира да предлага криптопортфейли. Това ще разреши на потребителите на услугата да заплащат непосредствено с криптовалути, откакто досега можеха единствено да търгуват с тях. Това решение ще я сложи в директна конкуренция с дребното други платформи, предлагащи портфейли за децентрализирани валути като Coinbase. Първоначалният тестов интервал на портфейлите, който ще се организира с лимитирана група консуматори, ще стартира през октомври, а съгласно уеб страницата на компанията над 300 хиляди души са се записали да вземат участие, оповестява Financial Times.

Новината за смяната на модела на Robinhood подвигна акциите на компанията с 11%, оценявайки я на 40 милиарда $. В момента тя управлява 22.7 милиарда $ в децентрализирани валути, което е нарастване от 29 пъти по отношение на предходната година. От компанията оповестиха новината по много любопитен метод - лицето на Владислав Тенев беше инсталирано върху това на героя Джордж Костанца от комедийния сериал Seinfeld, а употребяваната сцена беше на това по какъв начин Тенев вади кожен портфейл от джоба си и го демонстрира на камерата.
Акциите на компанията скочиха с 11% след оповестяването на новината.
Търговията с цифрови валути донесе доходи от 233 млн. $ на компанията през второто тримесечие на 2021 година, като година по-рано резултатът беше едвам 5 млн. $. Шесдесет % от дейните консуматори са правили продан на криптовалути през втората четвърт на годината, като 62% от приходите от тази търговия са били направени от продан на dogecoin. Тази валута беше измислена като смешка, само че закупи огромна популярност откакто създателят на Tesla Илън Мъск я промотира в няколко поста в Twitter.

В неотдавнашно показване пред вложители, Robinhood показа, че търговията с криптовалути ще бъде значима част от интернационалната й агресия. Брокерът също по този начин възнамерява да разреши на потребителите да вършат автоматизирано повтарящи се вложения в криптовалути. Финансовите регулатори усилват интереса си към разрастващата се промишленост за търговия с криптовалути, като повода е неналичието, или минималната, отбрана на потребителите, когато те търгуват с тези валути.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР