Електронната членска карта е с криптирана информация на микропроцесорен чип,

...
Електронната членска карта е с криптирана информация на микропроцесорен чип,
Коментари Харесай

Нинова въведе електронно управление в БСП

 Електронната членска карта е с криптирана информация на микропроцесорен чип, предпазена със 128-битов ключ против четене от неупълномощени лица, запис и презапис на данните.

В структурите на Българска социалистическа партия в цялата страна не престават да постъпват молби за участие. След обявяваната преди две седмици от Корнелия Нинова " Национална акция за банкет на нови членове “ десетки пловдивчани влязоха в редиците на Българска социалистическа партия. Завърнаха се и социалисти, напуснали преди време поради различия с някогашни управления на партията. " Примерът им последваха и във Варна и в Кюстендил, а в този момент и в София “, похвали се Нинова, която в петък връчи електронните карти за участие на 30 новоприети софиянци.

Българска социалистическа партия е единствената партия у нас, която вкара електронно участие. Процесът на подмяна на книжните партийни билети с електронни беше интензивен през последната година и на процедура е завършил в регионалните центрове. По-бавно се случва това в някои от по-малките структури на партията. В тях членуват главно възрастни хора, за които е по-трудно да схванат преимуществата на електронното участие и избират да запазят старите си партийни билети.

Информацията в електронната членска карта е криптирана на микропроцесорния чип върху нея и е предпазена със 128-битов ключ против четене от неупълномощени лица, запис и презапис на данните. След слагането й в особено четящо устройство и разчитането й със програмен продукт,, сертифициран от Българска социалистическа партия, е допустимо да бъде употребена за електронна форма за присъединяване в активността на партията. Примерът е заимстван от Германската социалдемократическа партия, където електронните карти се употребяват при вътрешнопартийни полемики, партийни референдуми и за връзка сред членовете.

Една от задачите, които управлението на Българска социалистическа партия си сложи с ускорената замяна на картите, беше да извърши самобитен обзор и броене на структурите и на членската маса, както и да се улесни връзката вътре в партията. Електронната карта съдържа освен име и координати на партийния член, само че и информация към коя съществена партийна организация принадлежи, какви са специалността, образованието и общественото му състояние.

Електронното ръководство в Българска социалистическа партия прави поръчка за такова и в страната след парламентарните избори през април. То е залегнало в стратегическия документ " Визия за България " и обгръща главно шест посоки - електронна здравна карта и здравно досие; единна електронна просветителна система; обединен електронен данъчен регистър; национална електронна система по заетостта, свързваща всички бюра по труда на територията на страна с данни за безработицата; единна осведомителна система за пазарите на селскостопанска продукция с платформа за електронна търговия, както и народен електронен аграрен указател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР