Електронна система за свързаност между екипите на Спешна помощ и

...
Електронна система за свързаност между екипите на Спешна помощ и
Коментари Харесай

Електронна система между болниците и Спешна помощ заработва следващата седмица

Електронна система за съгласуваност сред екипите на Спешна помощ и лечебните заведения ще проработи още през идната седмица. Това разгласи на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Когато една кола за спешна помощ поеме незабавен случай, незабавно ще може да откри най-близката болница, в която има свободни кревати. Пациентът няма да бъде разкарван по лечебните заведения, както се случваше много постоянно. Няма да има и опция за отвод от хоспитализация, уточни министър Меджидиев.

Министърът на опазването на здравето сподели още, че колите за спешна помощ, които ще бъдат оборудвани с таблети и GPS и ще редуцира периода за намиране на свободни кревати. Това ще даде скъпо време на медиците да се погрижат за положението на пациентите, уверен е той.

Задължение на всяко болнично заведение ще бъде да актуализира информацията за свободни кревати, заяви още здравното министерство.

Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров означи, че построяването на системата е плод на положителната работа на междуведомствените екипи, както и че тя ще даде “ценни секунди ”, които ще допринесат за спасяването на човешки животи.

Изпълнителният шеф на държавната компания „ Информационно обслужване “ Ивайло Филипов сподели пред публицисти по какъв начин наподобява системата и подчерта, че с нея ще бъдат оборудвани към 500 коли за спешна помощ в цялата страна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР