Електронна система улеснява подаването на заявление за помощ за учениците(снимка:

...
Електронна система улеснява подаването на заявление за помощ за учениците(снимка:
Коментари Харесай

Електронно ще се заявява помощ за учениците


Електронна система улеснява подаването на заявление за помощ за учениците
(снимка: CC0 Public Domain)

Еднократна помощ за възпитаници в първи и осми клас ще може да се декларира през Системата за несъмнено електронно връчване на Държавна организация „ Електронно управление” (ДАЕУ).

Семейства със записани деца в първи и осми клас в държавно или общинско учебно заведение могат да подават електронно заявление за разпределяне на еднократна помощ, за покриване на част от разноските при започване на образователната година, без значение от прихода на фамилията.

Електронната услуга 778 за еднократна помощ за възпитаници, записани в първи клас, и услуга 3121 за възпитаници, записани в осми клас, са през раздел „ Заяви еУслуга”, Агенция за обществено подкрепяне.
още по тематиката
Заявлението-декларация за разпределяне на еднократната помощ се подава след записване на детето в съответното учебно заведение, само че не по-късно от 15 октомври 2021 година

Необходимите удостоверителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път, посредством основаната от ДАЕУ е-форма на заявление.

Подателят би трябвало да има Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния застрахователен институт (НОИ), на Национална организация за приходите (НАП) или стационарен или мобилен дипломиран електронен автограф.

Заявлението може да се подава и в дирекция „ Социално подпомагане” по сегашен адрес на фамилията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР