Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да

...
Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да
Коментари Харесай

Започна се: Огромна борса за криптовалути се срина и обяви фалит днес!

Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да изиска във вторник отбрана от банкрут, откакто по-рано денем претърпя втора хакерска атака в границите на осем месеца и загуби огромна част от запасите си в цифрови валути, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ", представен от БНР. Компанията Yapian, която ръководи основаната в Сеул борса за криптовалути Youbit, приключи търговията на цифрови валути и подаде заявление за банкрут, откакто нейните системи бяха хакнати в ранните часове на днешния ден. На борсата се търгуваха 10 вида криптовалути, в това число и най-известните биткойн и етериум.

От Yapian обявиха, че този финален пробив на сигурността е довел до загуби на цели 17% от общите активи на компанията, като сдружението обаче не уточни типа на откраднатите виртуални валути или финансовата стойност на понесените от нея загуби. Трябва да се има поради, че при миналата хакерска атака през април, южнокорейската електронна борса също понесе съществени загуби на запасите. Потребителите на тази борса, притежаващи криптовалути в техни онлайн сметките, показаха, че все още могат да изтеглят към 75% от сумите по техните сметки.

Останалите салда ще бъдат върнати, откакто сдружението премине през произвеждане по неплатежоспособност. Заплахата от хакерски атаки ускорява загрижеността по отношение на онлайн сигурността на пазарите на криптиращи валута, защото цените на биткойна означиха фрапантен растеж през изминаващата година и предвид на това притеглят от ден на ден вложители и спекуланти към търговията на цифрови валути, изключително в Азия. След априлската хакерска атака на борсата Youbit, която докара даже до още по-големи по мярка загуби по отношение на днешната хакерска офанзива, операторът Yapian съобщи, че ускорява ограниченията за сигурност, като ще съхранява повече цифрови монети в " твърди портфейли " (на изолирани хард дискове?), които дейно държат наличните криптовалути офлайн, за разлика от онлайн сметките за търговия. Компанията също по този начин направи ремонт на системата си, само че днешната последна офанзива потвърди, че даже и тези старания са незадоволителни.

Трябва да се има поради, че неотдавна Южна Корея се трансформира в седалище за търговия с биткойни и други криптовалути, привличайки доста младежи и други вложители на дребно. Здравият растеж в размера на търговията и засилващата се инвеститорска фикс идея привлякоха вниманието на държавното управление на Южна Корея, което предложи през предходната седмица ограничения за изстудяване на спекулативната търговия. Финансовите регулаторни органи пък глобиха компанията BTC Korea.Com Co., операторът на огромната борса за цифрови валути, за компрометиране на персоналната информация на хиляди консуматори след хакерска офанзива по-рано тази година.

Отделно от това Централната банка на Сингапур предизвести във вторник за съществуването на " обилни опасности ", свързани с вложението в криптовалути. Сингапурските парични управляващи показаха, че спекулациите са в главната на възходящото ценово придвижване и че рискът от забележителен срив на цените е доста висок. Сигурността обаче остава един от най-критичните проблеми, пред които е изправена промишлеността с криптовалути. След нарушение на сигурността по-рано този месец бяха откраднати повече от 70 млн. щатски $ под формата на биткойни от компанията NiceHash, която дава услугата - " копаене " на криптовалути.

Това принуди компанията да спре интервенциите си за повече от седмица и към този миг към момента не е възобновила активността си. Друга сходна поучителна история е тази с компанията Mt. Gox, която се считаше преди време за най-голямата борса за търговия на биткойн и която се принуди да разгласи банкрут през 2014-а година, откакто загуби виртуална валута, оценена на стотици милиони долари (от системата ѝ за търговия бяха хакнати и откраднати към 650 хиляди биткойна).

Въпреки всички тези опасности, цената на биткойн се увеличи от началото на годината насам с близо 1800%, откакто при старта на 2017-а година тя се търгуваше тъкмо под равнище от 1000 щатски $, а през последните дни на търговия към 18 000 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР